tirsdag 13. november 2018

Male lakkert panel

Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Reserver ditt Hotell i Male online. Hvordan male tidligere beiset eller lakkert trepanel inne.


Denne bruksanvisningen gjelder for tidligere beiset eller lakkert panel. Det var lakkert når jeg flyttet inn, mest sannsynlig da huset ble bygget i 89.

Han mente også på at det var bare å male rett på uten sperregrunn, da han mente på at lakken ville sperre for blødning som du selv sier. Maling gir nemlig et dekkende resultat, og trestrukturen vil langt på vei forsvinne. Du bør også male når treverket er på sitt tørreste, ellers må du leve med krympesprekker mellom bordene deler av året.


Panel er et levende materiale som sveller når luftfuktigheten går opp, og som trekker seg sammen når den går ned. Jeg ønsker å male over denne lakken, men er usikker på om det vil feste seg på panelet. Er det noen som vet om det egner seg å male utenpå lakkert panel ? Hva slags maling trenger jeg i så tilfelle, og må man evt gjøre noe med panelet før behandling?

Jeg skal male himlingen i stua som er kledd med lakkert panel. Er det bare å male rett på, eller kreves det noe forarbeid? Noen som vet om jeg kan male lakkert furupanel? Event om jeg må gjøre mye forarbeid? I dette rommet har vi nå malt taket og det er på tide å male veggene.


En vegg har fått nytt panel og skal males , den laserte veggen skal males med samme dekkene maling. Det er viktig at det umalte treet får tørke lenge før det males , ellers sprekker det opp og man kan se glipper i malingen. Akkurat dette har hendt på den laserte veggen. Før man setter i gang med ytterligere behandling, er det også viktig å undersøke om lakken sitter godt, eller om den er porøs og nedslitt. Lakkert panel bør vaskes med et grovere rengjøringsmiddel, for eksempel kraftvask eller grovrent.


På nettsiden jordanvethvordan. Der kan man også se hvordan man går fram for å male panel med et godt resultat. Hvis det er et nytt panel på veggen, er det viktig at det får tørke lenge før det males. Alt du trenger av bo- og byggevarer.


Se hele utvalget i vår nettbutikk!

Paneler må ikke slipes frie for lakk eller maling, eller annen form for behandling så lenge overflaten ikke flasser. Det holder med vask og heftgrunn i bunnen. Lutet panel kan også males , men da må den nøytralises med vanlig eddik blandet i vann, som man vasker over veggen med.


Uansett hva du skal male , er det smart å vaske med Jotun Husvask først. Før du setter i gang med ytterligere behandling, er det også viktig å undersøke om lakken sitter godt, eller om den er porøs og nedslitt. Dette fjerner fett og smuss, og du unngår skjolder i malingen. Det var mange merker på kommoden vår, så vi slipte først med et litt grovere sandpapir og med et fint sandpapir (f.eks. 180) tilslutt.


Dette gir en jevn overflate til malejobben videre. Obs- har du flekker etter f. Da anbefaler jeg å male ! Mitt beste tips når du har gammelt, mørkt panel er Bloom panelvoks, hvit. Da har det blitt fredag. Solen skinner og vi håper alle at NÅ KOMMER VEL VÅREN.


Her kommer framgangsmåte på maling av gammelt furumøbel. Vaske taket med salmiakkvann først, deretter grunne med heftgrunn, så to strøk maling. Er min amatørmessige gjetning. Fint eller ei, det kommer jo an på smak og.


Du bør uanett ABSOLUTT vaske - rubbe (skikkelig peeling) - heftgrunne strøl og male strøk. Om du ikke har mulighet til å grunne - slip så grundig du bare kan. Fjern de ujevnhetene som måtte være i gulvoverflata, og bruk tid på en effektiv rengjøring med grunnrens.


Deretter bør du slipe gulvet. Vil du male et lakkert gulv, skal du slipe det helt matt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg