mandag 12. november 2018

Hvordan bygge skigard

Hvem bygger hva, hvor og når? Slik bygger du en skigard. Fra arkivet: En anvisning i Byggforskserien beskriver materialer, utforming, bruk og vedlikehold av ulike skigarder. Skiene i skigarden er av sakte voksende gran fra Valdres med den beste holdbarhet mot råte. Tradisjonell skigard med granstaur er mye brukt om du vil beholde det gamle skigardspreget.


Det vanskeligste er å skaffe staur og skive som skigarden lages av.

I tillegg til kvist til oppbinding, hvis du vil lage en skigard på den riktig gamle måten. Her bruker vi ståltrå som er både enklere, raskere og mer holdbart. Hvordan får jeg opp gamle stolper? Lag flott og HOLDBART raftegjerde. Bygg en tradisjonell skigard.


Hvilket gjerde holder best? Smart gjerde med høybed. Bestanddeler i en skigard. En skigard består av tre elementer, skier, staur og en surring.

Det finnes ulike betegnelser på delene i en skigard og materialbruken avhenger av det som fantes tilgjengelig lokalt. Grunnprinsippene for hvordan den bygges har derimot vært omtrent de samme. Er du i tvil om hva du skal velge, ta gjerne kontakt og vi gir gjerne råd. Denne består av seinvokst granstaur, skived kløyvd gran og bjørkesveg forsterket med galvanisert ståltråd som bindingsverk.


Skigard med sveg og granstaur. Ved bruk av disse materialene får du en skigard laget på den gamle måten og av 1 naturmaterialer. I dag velger de aller fleste ståltråd for å binde opp skigarden.


Men det er også det som holder skigarden mest stabil, sier Bækken. Alle materialer til vår skigard er av gran, untatt materialer til trykkimpregnering, er av furu. Standard høyde m. Andre høyder leveres etter avtale. Avstand mellom skiene i ferdig montert skigard er ca. Vi leverer skigard over hele Norge.


Vi har lang erfaring med skigard. Han har satt opp mange meter skigard hvert år siden, og er trolig den som har satt opp skigard flest år på rad. Dette er den tradisjonelle skigarden. Enkelt ganger kan man føle behov for å komme i direkte kontakt når man vil besøke oss - Kommer du E-fra nor ta av ved Vinstra og følg skilting til Skåbu.


Fra Skåbu følger du merking til Gausdal.

Vi produserer skigard med trykkimpregnert staur og seinvokste skier fra skau i Brumunddal. På småbruket Lillehovde har skauen æilltid vøri en viktig ressurs. Når man skal bygge , sette opp opp nytt eller renovere et gammelt gjerde, er det en del ting man bør ta stilling til.


Er pris eller utseende det viktigste? Skal gjerdet være i tre, PVC eller plast? Hvor dypt må gjerdet gå ned i grunnen, og hvor nære naboen kan det stå?


Valdresskigard er blant landets fremste leverandørar av skigard , med over års erfaring. Med andre varianter i tillegg så er vi trygge på at vi kan levere den skigarden du ønsker deg. Over terreng med fjell i dagen eller for tynt lag med løsmasser kan det legges ut sviller av halvkløyvinger med hull til feste for staurene.


Der et enkelt staurpar ikke får feste i grunnen, støttes det ofte opp med en steinsetning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg