fredag 18. desember 2015

Male trepanel

Bestill hotell i Male By. Se bilder, les kundeomtale og book! Reserver ditt Hotell i Male online. Et kvalitetssett fra pigment med variable størrelser.


Det er lov å være mett av furu, særlig hvis veggene har gulnet. Her får du vite hvordan du går frem når du skal male gammelt trepanel.

Hvordan male trepanel (Ubehandlet) Denne bruksanvisningen gjelder for ny panel som akkurat er satt opp. Har panelet begynt å gulne, følger du fremgangsmåten du finner her. På nettsiden jordanvethvordan. Der kan man også se hvordan man går fram for å male panel med et godt resultat.


Hvis det er et nytt panel på veggen, er det viktig at det får tørke lenge før det males. Forarbeidet er viktig for å få ett bra resultat. Vask flatene og velg riktig grunning.


Ved maling av misfarget treverk, enten det er gulnet panel, nikotin eller. Slik maler du gammelt trepanel.

Vår ekspert forteller deg hvordan du skal gå løs på Operasjon Male gammelt trepanel. Mal panelet med Ambiance SuperFinish maling som er beregnet på panel, og velg glansen du ønsker. Velg glans for matt utseende og for halvblank. Påfør malingen først med malerull og etterstryk med en pensel som er dyppet i maling slik at du dekker not og fjær. Mal 2–bord av gangen med rull og etterstryk før malingen tørker.


Ikke mal på varm vegg eller i direkte sollys. Det ytterste malingslaget tørker da for fort og man får blæredannelse og et malingslag som lett kan sprekke opp. Dette er særlig viktig når du grunner med oljemaling som skal rekke å trekke seg inn i treverket innen den tørker. Grunnen til dette er at furupanel har et lavere fuktinnhold enn granpanel. Vi anbefaler alltid at fuktinnhold måles før maling - Ideelt fuktinnhold er.


Skal til med å male trappegangen i et gammelt hus som vi restaurerer. Men så lurer jeg på om jeg må vaske panelet i noe før jeg hiver meg i malinga? Panelet er blitt mørkt og slitt med årene. Trappegangen som skal males har dette panelet over to etasjer og i taket. Kanskje det må grunnes?


Vi har et stort utvalg av innvendig panel i flere tresorter, både ubehandlet og behandlet. For å få godt dekke og best holdbarhet må du male to strøk. Det gjøres for å fjerne støv som eventuelt har festet seg i malingen etter første strøk.

Grunn panelet med kvist- og sperregrunning før det males , for å unngå gjennomblødning. Dette gjelder både umalt og tidligere malt panel der du ser flekker fra kvister gjennom den eksisterende malingen. Grunningen er særlig viktig hvis du skal male med en lys farge. Slå malingen over i en bøtte med riller på innsiden. Det er viktig å bruke en maling som har blitt tynnet ut i vann.


Dette for å unngå ujevnheter på veggen, som maling i dråper. Skal du male igjen senere da, må veggen slipes. Sliping kan nettopp også brukes som effekt. På trepanel kan du etter å ha malt et tynt lag maling, slipe så trestrukturene kommer frem. Vi leverer våre ulike panelprofiler i flere kvaliteter og ferdig behandlet med nøye utvalgte og testede produkter.


Beiset, lasert, malt, lakkert. Når du er sikker på at gjerdet er tørt nok, er det stort sett samme fremgangsmåte som maling av andre treverk. For dere som har gjort det før, er det i korte trekk: vask, skrubb, skyll, sopp- og algedreper, (impregner) grunn, mal , tørk og mal , evt tørk og mal et siste strøk.


Hvem har sagt man må male hele kommoden? Se her hvor fine kontraster det blir mellom treverket og den malte flaten! Uansett om du skal male en dør eller en kommode, gjelder mye av den samme fremgangsmåten!


Vær nøye med forarbeidet, så blir resultatet alltid best.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg