mandag 12. november 2018

Hvordan male vegg inne

Tips og råd til hvordan du går frem når du skal male eller beise inne. Gjør jobben riktig, og du får et vakkert resultat som holder seg pent i mange år. Har du en vegg du har hatt lyst til å male lenge, men ikke har fått gjort det enda? Vi viser deg hvor enkelt det kan gjøres, så du endelig får jobben gjort. Ta bare litt akryl på og stryk ut, og så er veggen klar, sier Sypriansen.


Når du skal male , bør du ha riktig utstyr til jobben for at det skal gå lettest mulig.

I dette tilfellet, hvor det er vegger som skal males, er det vinkelpensel og rulle med forlengerskaft som er anbefalt. Dette er små miniruller med farge som kan påføres på et lite felt på veggen , slik at du får testet fargenyansen før du begynner å male. Hvordan tester du fargen på veggen. Få den tilsendt rett hjem i postkassen. Blant annet å lage en todelt vegg , med for eksempel en mørkere farge på den nedre delen og en lysere oppe.


Marker med en god maskeringsteip og gjør jobben med en rull. Det kan nemlig bli dyrt å male hele rommet før du sjekker hvordan fargen egentlig ser ut på din vegg. Jeg vil absolutt anbefale å male et liten prøveområde av veggen først, og se hvordan denne fargen ser ut, og hvordan den fungerer i nettopp det rommet, sier Sørli.


Ikke begynn i hjørnet.

Denne bruksanvisningen gjelder for tidligere tapetsert vegg. Vegger som er tapetsert med vinyltapet fraråder Jotun å male. Det ytterste malingslaget tørker da for fort og man får blæredannelse og et malingslag som lett kan sprekke opp. Dette er særlig viktig når du grunner med oljemaling som skal rekke å trekke seg inn i treverket innen den tørker. Bestill hotell i Male By.


Se bilder, les kundeomtale og book! Vi har også ett komplett reservedel og tilbehør sortiment. Kjapt og lekende lett å booke med. Kjøp en colour tester og mal opp for å teste hvordan dine valgte favoritter harmonerer med møbler, gardiner, gulv, lys etc. Hvis du ikke vil male rett på veggen så mal gjerne på gråpapir og heng det opp på veggen.


Er du i det kreative hjørnet og har lyst til å prøve noe litt annet enn en ensfarget vegg ? I denne videoen og trinn-for-trinn-guiden kan du se hvordan du kan male en tofarget vegg med en utvisket linje mellom de to fargene. Det kalles system fordi det består av mer enn maling: det er våtromssparkel, en spesiell grunning som også brukes som lim for en impregnert vev samt våtromsmaling. Her forteller vi mer om verktøyene som trengs, og hvordan du organiserer malejobben på riktig måte.


I dette rommet har vi nå malt taket og det er på tide å male veggene. En vegg har fått nytt panel og skal males, den laserte veggen skal males med samme dekkene maling. Det er viktig at det umalte treet får tørke lenge før det males, ellers sprekker det opp og man kan se glipper i malingen. Akkurat dette har hendt på den laserte veggen.


Skal du male både vegg og tak i et rom, må du alltid starte med taket.

Mal i riktig rekkefølge. For å få god dekk og best holdbarhet må du male to strøk. Mellom strøkene anbefaler vi deg å slipe lett med et fint sandpapir (f.eks 1korning). Det gjøres for å fjerne støv som evt.


På nettsiden jordanvethvordan. Der kan man også se hvordan man går fram for å male panel med et godt resultat. Hvis det er et nytt panel på veggen , er det viktig at det får tørke lenge før det males.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg