onsdag 25. april 2018

Maling av impregnert gjerde

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo. Ingen minimumsordre - Kjøp nå!


Spar penger - Finn Nettets Beste Tilbud!

Nytt, trykkimpregnert treverk må tørke et par måneder i sommer og sol, før det er tørt nok til å behandles med maling , sier Mette Dahl, markedskonsulent hos Nordsjø. For å sjekke om det er fukt i underlaget, kan du bruke en fuktmåler som viser dette. Treet skal ha maksimum prosent fuktighet. Har du satt opp et trykkimpregnert gjerde på våren, kan du male det etter et par måneder. Det er lett å søle maling når man maler utendørs.


Selv om treverket er impregnert , har det godt av ekstra beskyttelse, men dersom du akkurat har satt fra deg hammeren, kan du puset lettet ut: Før du starter, må du passe på at det er helt tørt. Planen er å ha et mer eller mindre hvitt gjerde , men jeg lurer på om jeg skal male dette hvitt eller beise det hvitt? Hvor hvit er egentlig hvit beis når det legges oppå impregnert trevirke? Ser for meg at beis holder mye lenger enn maling ?

Hva vil dere anbefale - beis eller maling ? Treverk skal alltid vaskes ned før du begynner å male. Det ligger et lag av eksos, smuss og annet over, så hvis du ikke vasker grundig før du begynner, risikerer du avskalling etterpå. Hva hvis malingen krakelerer? Da har du ikke slipt treet nok og det har ikke blitt mattet nok til at neste lag med maling binder seg til underlaget.


Blir det noen mindre fare for flassing hvis bare oversiden og ikke (hele) undersiden av toppbordet males (er jo sånne hakk under)? Har også vurdert å brukes terassebeis på toppbordet, siden vi unasett skal beise dekket på terassen. Skal reparere et råttent gjerde.


Metallstolper er allerede på plass, trenger bare å oppgradere treverket i mellom. Lokalt kan jeg enkelt få tak i treverk som ikke er impregnert. Vil det duge å bruke dette hvis jeg maler det med impregnering for treverk eller må jeg kjøpe ferdig impregnert treverk fra en større forhandler? Impregnert treverk er som oftest nyimpregnert, det drypper nesten av det når du sager i det.


Derfor spiller det ingen rolle om du tørker det i et år eller to. Du må nesten la det være være igjen en viss del flate som er ubehandlet, og som kan slippe ut fukten, det er i alle fall min erfaring. Med verktøy, skruer og impregnert trevirke fra Byggmax er du klar til å ta fatt på jobben og realisere terrassedrømmen! Neste sommers lange kvelder nytes best på terrassen med et glass god drikke. Våre tekniske eksperter i kundeservice besvarer daglig spørsmål fra dere kunder om hvordan male, hvilke produkter man skal benytte og gir mange gode råd og tips.


Intervallene varierer fra 5-år opptil år - forutstatt riktig forarbeid. Bruk egne malingstyper for utsatte partier som vinduer, dører og.

Den mest tidseffektive og enkleste måten å bygge et gjerde på er å kjøpe ferdige seksjoner som enkelt monteres direkte på stolpene. Den ferdige stakitten finnes i en mengde ulike varianter og utførelser og kan enkelt klikkes hjem fra nettbutikken vår. MAXBO gir deg tipsene du trenger for å fikse et slitent gjerde. Og er du lur, starter du så tidlig som mulig.


Pussing og maling av klassiske tregjerder er mye enklere tidlig på våren, så du slipper høyt gress og busker som er i veien og setter seg fast i malingen. Når du skal ramme inn tomten din med gjerde eller stakitt er det viktig å tenke gjennom hva som passer hos deg, og tenke helhet i omgivelsene. Det finnes også regler for hvor store gjerder kan være og hvor de kan plasseres.


Hos Maxbo får du ferdige gjerdeelementer i flere størrelser og modeller. Alt trykkimpregnert treverk må være tørt før man kan behandle det. Før betydde dette at man måtte vente et år før man kunne påføre maling eller. Visst kan man male impregnert treverk.


Altenrekker benyttes i hovedsak som toppbord på rekkverk til terrasser og leveres i ulike profiler, hvor det mest vanlige er rund og flat. Sylinder drei rettkappet og impregnert i klasse A. Prisen blir redusert ved kjøp av hel bunt. Lag rammen til porten med impregnert tre 48xog skru sammen med treskrue 0x80.


Feste porten til en stolpe med varmforzinkede stabelhengsler 4mm. Bruk Skåtebolt 1mm, varmforzinket som lås. Skjær ut panelene med impregnert kledning 19x98. Bruk terrasseskrue 2xfor å feste bordene.


Trykkimpregnert treverk blir av miljømessige hensyn i dag kun impregnert med et kopperholdig salt. I tillegg vil man normalt oppleve at det ikke er like fuktig som tidligere, forteller malermester Ole Andreas Klaveness. Treverket er altså ikke like fuktig når du kjøper det i butikken, og tørketiden er dermed betydelig kortet ned.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg