tirsdag 3. april 2018

Fjerne jordslag på markise

Lave fraktkostnadene! Over år med fornøyde kunder. Alltid stort utvalg og god service. Se hele utvalget og kjøp online på BAUHAUS. Jordslag eller grønske. Disse vises som mørke flekker.


Når tekstiler (som markiseduker) utsettes for varme og fuktighet over ti angripes de raskt av mugg- og svertesopper. For å forhindre jordslag bør du jevnlig børste bort støv og smuss, og skylle markisen med hageslangen. På lik linje med hagemøbler og husvegger bør også markisen få sin runde med vårrengjøring. Spesielt om du har løvtrær på eiendommen. Pollen, skitt og sur nedbør fører til grønske, og vedvarende fukt til jordslag.


Det er uunngåelig at markisen din blir skitten. Det er rett og slett mugg som vokser på tekstilene når de ligger lagret fuktig. Båtkalesjer er ofte veldig utsatt for dette, da de ofte er fuktige under lagring, men klær kan også få det.


Fjerning av jordslag kan gjøres på følgende måte. Det kan være utfordrende å fjerne jordslag og sopp når en først har fått det på markisen , båtkalesjen, eller muren. Vi har produktet som er tilpasset akkurat dette. Vask av markise , fukt markisen med vann, spray. Her gir vi deg noen gode råd og erfaringer om hvordan fjerne jordslag fra stoffseter, kalesje, interiør og annet.


Denne metoden funker på fleste tekstiler. Markiser har naturlige begrensninger i vind. Hvor mye vind den enkelte markise kan tåle er avhengig av fabrikat, størrelse og innfestning.


I temperaturer som svinger mellom pluss- og minusgrader, må man være oppmerksom på at kondensen mellom duklagene kan fryse til is. Stålull er veldig effektivt for fjerning av matrester og fett. Rense markise for grønske med Vanish – Verktøy 24. Her er et kjerringråd som beskriver en fremgangsmåte hvor man bruker eddik og vann.


Midlet kommer i en praktisk ejektorflaske som kobles dirkekte på hageslangen og sprøytes ut over markisen. Flasken sørger for at doseringen blir riktig. Det er ikke farlig, men heller ikke spesielt dekorativt. Her er noen tips til hva du kan gjøre for å forsøke å få vekk de skjemmende flekkene.


Og for øvrige sesonger: Husk å oppbevare tøy og tekstiler på et tørt ste så unngår du problemet. Pakk gjerne hageputer inn. Den fnisingen ble det slutt på. Høsten er tid for rengjøring og vedlikehold av markisene. Du kan gjerne bruke en svamp, oppvaskbørste eller lignende for å fjerne flekke, men du bør ikke bruke.


Har du først fått jordslag på markiseduken kan du lage et. Har du fått jordslag på barnevogna, markisen eller kanskje en kalesje. La tekstilene du skal fjerne jordslag av ligge i bløt i denne løsningen ett døgn før du vasker de på vanlig måte.


Større tekstiler kan man bare skylle godt i. Det finnes et stoff på jernvarehandel ,som er for å fjerne jordslag på. Mugg og jordslag på klær. Styret vil derfor oppfordre alle andelseiere til å følge anbefalingene ovenfor for å begrense skadeomfanget. Du bør sjekke først hva slags treverk du har – teak eller annet eksotisk.


Blant annet har flere fått problemer med sømmer som har gått i oppløsning ved bruk av Ship Shape. En annen bivirkning ved bruk av jordslagsfjernere later til å være at kalesjen ikke lenger er tett. Går det i det hele tatt ann å fjerne jordslag på en enkel måte uten risiko for at sømmer o. Hold jordslag unna En dag blir et eller annet ombord i alle båter angrepet av jordslag.


Her er noen råd både for å forbygge samt å fjerne fandenskapet, hvis det har gått til angrep! Et effektivt middel for å få vekk jordslag på markise er Domestos Fresh (uten klor). Følg blandingsforhold som står på flasken og vask over markisen med en fuktig klut. Prøv blandingen på et mindre synlig sted først, for å se at det ikke reagerer med stoffet. Husker ikke helt hva det heter ,men jeg fikk bort jordslag fra en markise og noen hageputer med det.


Hvit flaske ,med bilde av en båt på. Lurer på om det heter Shape off -eller noe slik.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg