tirsdag 22. desember 2015

Male vegger

Et kvalitetssett fra pigment med variable størrelser. Reserver ditt Hotell i Male online. På tidligere malte vegger passer det fint å bruke interiør PVA-maling med glans 0 sier malermester Idar Sypriansen.


For å slippe å kjøpe inn for mye eller for lite maling, bør du finne ut hvor mye maling du trenger til rommet du skal male. For å finne ut det, må du finne ut hvor store flatene som skal males er. En langhåret rull gir mer struktur på veggen, mens en korthåret rull gir en jevn overflate. Her finner du beskrivelser på hvordan du kan male inne.


Det på tide å male om dette rommet. Selv om veggene er rene og uten merker må de vaskes grundig med mikrofibermopp, spikerhull må sparkles og glatte vegger bør slipes slik at malingen sitter. Legg ut dekkpapp for å unngå malingsøl på gulvet. Rene vegger er viktig for sluttresultat når du skal male og for at malingen skal få et godt feste. Original Forvask er spesielt laget for vask av overflater som skal males.


Male vegger

Vask godt rent med vann etterpå for å fjerne såperester. Vi får mange spørsmål om man kan vaske med grønnsåpe eller salmiakk - og svaret fra våre malermestere er NEI. Før du kaster deg ut i malingen, må du selvfølgelig forberede deg. Maling av vegger er kanskje enkelt, men du må hele tiden velge den riktige malingen og forberede veggene. Med dette enkle tipset tar du tak i utfordringen, og du får jevne matte vegger : Når du har malt et felt på veggen, og rullen fremdeles har litt maling igjen, løfter du rullen og går tilbake til der du startet etter forrige dypp.


Sett rullen øverst mot taket, og rull ned mot gulvet i én lang, jevn bevegelse. For eksempel kan du male hele rommet ( vegger , tak, vinduer, dører og evt. gulv) i samme farge. Slik maler du vegger og tak - steg for steg. Skal du male vegger og tak, er det en god ide å lese mer om prosessen og maleteknikk her.


Man kan nemlig fort bli så ivrig etter å komme i gang med malearbeidet at man helt glemmer viktige trinn som tildekning, sparkling og rengjøring. Bestill hotell i Male By. Hvordan male tapetsert vegg.


Denne bruksanvisningen gjelder for tidligere tapetsert vegg. Vegger som er tapetsert med vinyltapet fraråder Jotun å male. Dersom du ikke ønsker å prøvemale rett på veggen, kan du male på gråpapir og teipe dette opp på veggen med en go skånsom maskeringsteip.


Dette gjør det enkelt å flytte med seg rundt i rommet for å teste fargen i ulike vinkler. Typen belysning du velger påvirker fargen i STOR grad. Lisbeth Larsen har bidratt med gode tips om farger i Grottenveien – Rom for rom. Denne gangen er det hvordan male stue som står for tur! Lisbeth tipser også om bruk av fine kontrastfarger i programmet.


Begynn med å male flaten nærmest veggen med pensel, siden den er vanskelig å komme til med rull. For å unngå skjøter må du alltid male i lysets retning, det vil si fra vinduet og inn mot midten. Er det flere vinduer i rommet, begynner du å male fra det vinduet som slipper inn mest lys. Dersom du kun skal vaske (og ikke male over etterpå), bør du aller først teste om malingen er vaskebestandig, altså at den ikke vil prelle av. Dette gjør du ved å fukte en klut i en annen farge enn malingen og tørke lett over på et lite iøynefallende sted.


Male vegger

Hvis malingen ikke smitter over på kluten, skal det være trygt å vaske veggen. Det behøver ikke være mørke vegger , selv om det ikke er hvitt. Hvis du er litt vågal, kan du henge deg på pastelltrenden og male i pasteller. Mintgrønne vegger , lys sofa, en hvit vase med fargerike blomster: det blir knapt mer sommerlig og friskt enn det, legger hun til.


Når veggene skal males, lar vi ofte lister og dørkarmer være hvite. Tenk nytt og mal dem i samme farge som veggen. Du kan også la dørkarmen skinne enda mer ved å male den i en annen farge og la fargen fortsette et stykke ut på veggen. Det gir rommet en rolig og harmonisk følelse.


Da får du en effektfull ramme rundt døren. Er det sommer og sol og du har vasket huset, holder det med et døgn, sier Dahl. Men vær påpasselig med skyggefulle hjørner og vegger , det er smart å vente med å male disse områdene til sist. Les også: Maling på vannvogna.


Beckers nye milijøvennlige vindusmaling skal være så hurtigtørkende at du kan lukke vinduet samme dag. Kanskje du har vegger som har tapet som må fjernes, eller vegger med glassfiberstrie som du vil gjøre om til en glatt vegg. Det kan også hende det holder med nytt panel. Eller at du rett og slett har bruk for å bygge en helt ny vegg. Alt dette kan du selvfølgelig klare selv.


Om det er du eller boligens forrige eier som er den store innredningssynderen trenger vi ikke rippe opp i. Det enkleste er å male veggen. Men de aller, aller fleste er vel enige i at det glade 80-tallets glassfiberstrie ikke gjør mest for innredningen? Malt glassfiber på veggene kan fort gi boligen et litt klinisk preg, og uønskede assosiasjoner.


Se bilder, les kundeomtale og book!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg