onsdag 22. april 2015

Gammel plog

De første plogene klarte ikke å snu velta. De var heller ikke brukbare til å pløye opp torv eller åker med. I jernalderen begynte man å legge jernbeslag på skjæret. Kjøp ikke for gammel plog. Etter hvert slutter produsentene å produsere reservedeler.


Gammel plog

Den billigste annonsen ligger ute til Kr. Sjekk ut alle annonser fra hundrevis av. Problemet er at jeg bare har en gammel 1-skjærs plog , type kverneland. Denne kjøpte jeg for en 500-lapp for noen år siden, har ca mål innmark, men driver ikke jorda utenom til hestebeite osv. Kommer også noen Alpakkaer her til våren.


Ser helst at alt blir hentet samlet. Med dagens etterspørsel etter større produksjon forventes det større ytelse fra både traktor og plog. Det stilles større krav til utstyr, spesielt på sikkerhetssystemene designet for å beskytte traktor, plog og fører mot farlige sammenstøt mellom plogen og eventuelt faste hindringer i jorda.


Prøv FINN levert, fra kr 75. Torget Til salgs Næringsvirksomhet Landbruk. Gammel plog til salgs. Du skal ikkke kjøpe plog som er mer enn år gammel. Det kan bli problemer med deler.


Ploger fra steinjorda på Hedmarken, Toten eller Jæren har fått for hard medfart dersom de er noe til års. Et flott bilde av gammel plog ! Denne var spesiell, lengde ser ut til å være en kort utgave, men hva. Sveiseskjøter er også en kritisk svakhet for en plogramme. Hjulplog er gammel type plog som ble benyttet i jordbruket.


Gammel plog

Plogen ble oftest trukket av okser, men også med sterke arbeidshester da man med en ny type seltøy fikk økt hestenes trekkraft. Du godkjenner bruken av. Kverneland rammene er laget som én hel del!


Arden er ein forløpar for kombinasjonen av plog og horv. I motsetnad til plogen, som vender jorda heilt for kvar fåre, løyser arden berre opp jorda, eventuelt vender jorda litt opp i ein rygg dersom arden vert pressa litt mot eine sida. Hovedskjæret har grader sving til begge sider! Drenering i Fjerdingby. Slitestålet er oppdelt.


Gammel plog

Grøfting Per Try, Søgne. Kjøring med Flis på Slomarka.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg