torsdag 16. april 2015

Keramikk krukker

Nordens største nettbutikk for hjeminnredning. Shop online til gode priser. Få inspirasjon til hjemmet - sjekk ut våre siste interiørnyheter! Stort dekorsortiment.


Dekorer med detaljer fra Jotex.

En litt grovere leirtype som tåler høy brenning som må til for å gjøre krukkene frostsikre. Glaseres oftes med vakre glasurer, som blått, jadegrønt, hvitt, gråtoner og sort. Vi fører ikke rød og gulglaserte krukker.


Disse glasurene innholder ofte giftige stoffer og utgjør helsefare for keramikerne som lager krukkene. Solide, glaserte krukker. De holder i mange år uten å vise slitasje.


Alle krukker bør stå litt opp fra bakken, gjerne bruk krukkeføtter.

Da får vannet renne fritt ut og man unngår at krukkene sprekker på vinteren. Hvert år ser vi resultatet av mangel på kunnskap om planting og planter og kanskje aller mest om planting i krukker. Først og fremst tenker vi på krukker som skal stå ute hele året. Viktigst er at forsikrer seg om at krukkene virkelig tåler frost.


At de ikke er laget i et materiale som langsomt forvitrer gjennom kalde vintres påvirkning. Slitne krukker blir som nye. Vi hadde to store krukker som en gang hadde vært veldig fine, men på grunn av tidens tann og vær og vind var malingen delvis avflasset og misfarget.


Siden vi har kjøpt, fått og arvet krukker gjennom mange år, er krukkene våre heller ikke særlig matchende til hverandre. Registrer deg som kunde her. Se årets nye krukker til terrassen Nå har vi fått inn mange nye flotte utepotter for sommersesongen. Du kan velge mellom stilige blomsterpotter i plast, keramikk og kurver.


Pottene finnes i mange forskjellige former og fasonger. Så nå har du mulighet til å få det ekstra fint på terrassen med frodige krukker. Gamle krukker i en eller annen form for stengods (terrakotta, betong, keramikk , osv).


Keramikk har spilt en betydelig rolle i brukskunsten innenfor de fleste kulturkretser. Europeisk keramikk fikk allerede i oldtiden rike impulser fra Egypt, Persia, Babylonia og andre vestasiatiske lan dels via Hellas (Kreta, Mykene), dels ved arabisk påvirkning, særlig over Spania.

Dersom du er på jakt etter potter og krukker er det beste du kan gjøre å ta deg en tur til en av våre mange sentre. Om du er den som liker å planlegge litt skal du videre inn på sidene våre, og noter gjerne ned spesielle modeller og produkter du liker. Vi takker styret med Anne i spissen for et flott opplegg, og vil også takke alle keramikerne vi møtte som lot oss ta bilder og legge ut på nettsida vår.


Vi så en masse keramikk , hadde masse fagprat og latter. Vi vandret mye rundt og ellers nøt vi våren og livet i hyggelige Københavngater. Det er ikke nødvendig med sterilisering av utstyret når vi fermenterer.


Vanlig, god kjøkkenhygiene er det som skal til. Alle boksene og krukkene er av høy kvalitet og vakkert design. Du kan blant annet finne krukker og bokser fra Trip Trap, Le Creuset, RIG-TIG by Stelton og Rosti Mepal.


Kjøp heller én stor krukke enn flere små. Og velg krukker av god kvalitet, som er frostsikre og kan stå ute hele året. Hvis du liker å flytte på krukkene kan det også være lurt å velge krukker i fiber eller et annet lettere materiale enn de klassiske keramikk -krukkene.


Han arbeidet med maleri, grafikk, skulptur og store krukker i glasert keramikk. I bildene, som kjennetegnes av et utpreget dekorativt uttrykk, med det maleriske strøket som sentralt element, innlemmes fortiden fysisk og direkte gjennom fragmenter fra gamle skap og kister. To hollandske krukker selges. Den minste er liter - 35- Den største er muligens liter - 50- De er begge brukt og selges med eventuelle hakk og feil. Embla Keramikk er et verkstedfelleskap i Oslo sentrum med stor butikk på gateplan.


Vi er et aktivt verksted som i tillegg til egenproduksjon arrangerer kurs og workshops. Vi demonstrerer jevnlig ulike brenneteknikker på gaten utenfor butikken i Hegdehaugsveien. Bredt utvalg av potter og krukker til innebruk og utebruk.


Handle enkelt på nett - hent i butikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg