onsdag 22. april 2015

Frittgående gris

Danske Grisehytter - Spøttrup Hytten produceres og leveres af PC Maskiner. Over års erfaring. Mange fornøyde kunder.


På slaktedagen sover i grisene i halmhuset sitt i skogen, som vi lukker igjen kvelden før. En og en gris blir lokket ut og får ekstremt sterk strøm fra en kjempestor tang bak ørene og det går knappe 0. Så blir den blødd ut og kjørt til slakteriet på tunet.

Frittgående gris på Oven gård i Råde, Foto: Kathrine Brønn, NRKI skogen på Oven gård i Råde er det mer sannsynlig at du møter på gris enn rådyr. Vår filosofi er at grisen skal ha det godt fra fødsel til slakt. Her på Grøstad lever.


Det å ha slaktegris på talle til de slaktes kan gi ganske feit gris. Selger kjøtt fra gris , lam og kalv, hele eller halve. Din e-postadresse vil ikke bli brukt til noe annet formål, og du kan når som helst melde deg av.


Glad gris gir godt kjøtt. Det var mange faktorer som spilte inn i avgjørelsen om å la grisene boltre seg i naturlige omgivelser fremfor å ha dem stående innendørs i båser. Ikke bare har grisene det bedre, men deres gode velferd har en direkte påvirkning på hvordan kjøttet smaker.

Gris , frittgående økologisk fôret. Vi fôrer opp et kull griser i løpet av sommeren. Leverer i Oslo, Grenlan Kragerø og Arendal på avtalte.


Grøstad gris har blitt en stor suksess og selges i mange fullsortimentsbutikker på Østlandet. Flere gårder avler opp griser etter Grøstad-standarder og selger under merket Grøstad gris. Purker holdes frittgående utendørs, slik hver purke med grisungene har sin lille hytte for ly. Det er ingen purkebås eller fikseringsbås. Vi findeler og pakker om du ønsker det.


Og leverer selvsagt helt hjem til deg. Forventet levetid år. I Kalvehagen får grisene leve slik en gris bør leve. Rote, grave, bade i gjørme.


De velger selv fritt mellom daa utmark og en stor tørr plass inne i fjøset. Grisene får beveget seg, noe som også gir bedre kvalitet på kjøttet. Sprek gris er god gris ! Når du har en utegris som roter rundt i jorda slik griser er ment å gjøre - da skaper det trivsel for.


Svingodt - Frittgående gris fra Malvik. Jeg vil spørre om det er noen som vil dele en frittgående gris her i Alanya. Annonsen Frittgående gris selges kr 1pr kg.

Ved bestilling av grisen betaler du et depositum her i nettbutikken. Har du hørt om frittgående gris før? Jeg har hørt om frittgående høner før, men ikke frittgående gris.


Men i går da jeg skulle til vår søndagstreff, så jeg dem. Jeg trodde først at de kom seg ut av buret. De var to stykker, men det var bare den ene som kom og hilste på oss. Veileder for tildeling av aktivitets- og rotemateriale for gris.


Karenstid for flytting av storfe, svin og kameldyr. Retningslinjer for hold av svin. All gris i økologisk produksjon skal ha rikelig tilgang på grovfôr. Siden gris i vekst har stor vekstevne og trenger mye næring, og grovfôr er lite fordøyelig, bør mengdene begrenses til slaktegris.


Til disse kan ferskt gras, surfôr eller høy utgjøre inntil en sjudel ( ) av mengden fôr. I moderne norsk smågrisproduksjon går ungene vanligvis sammen med mora i fem til seks uker etter fødselen før de skilles ad. Gris eller svin (Sus scrofa domesticus), også kjent som tamgris og tamsvin, er en underart av villsvin (Sus scrofa). I vitenskapelig sammenheng blir tamgrisen også referert til som Sus domesticus.


Mye tyder på at tamgrisen oppsto som følge av flere samtidige uavhengige prosesser på forskjellige steder i verden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg