tirsdag 21. april 2015

Beising

Beising

Beisen skal kunne trenge noe inn i overflateporene og skal, i motsetning til malinger og lakker, ikke gi noe belegg, høyst en tynn hinne, på overflaten. Denne filmen gir deg en enkel veiledning til forarbeid og beising av vegg ute. Gjør jobben riktig, og du kan få et vakkert resultat som holder seg godt i mange år. Beisen slites ujevnt, så de delene som er mest utsatt for vær og vind kan gjerne beises oftere - og vindskiene og vannbordene på taket svært ofte.


Før du beiser terrassen, må underlaget være RFT: Rent, Fast og Tørt. Særlig mer hokus pokus er det i grunn ikke. Det finnes ingen fasit som forteller deg om du bør beise eller male. Når treverket er tørt, påfører du TREBITT Terrassebeis. Beis ett til to bord i hele lengden.


Påfør ett tynt strøk, og tørk av eventuelt overskudd med en tørr, lofri klut. Jobb raskt og effektivt. For å få et jevnt og pent resultat, anbefaler vi deg å sluttstryke tynt inn i foregående felt.


Når du velger å kle veggen med ekte trepanel, er beising et godt alternativ for deg som ønsker å bevare treets særpreg også etter overflatebehandlingen. Rakk du ikke å beise eller male i sommer, er det ennå ikke for seint. Du kan fremdeles rekke det før vinteren kommer.


Men du bør være ekstra. Her gjennomgås en rekke muligheter fra beising til kun voksbehandling, med og uten farge, eller en kombinasjon av begge metoder. Bruk en vannbasert møbelbeis, den er enkel i bruk, luktfri, og penslene kan renses i vann. Til harde og fete treslag anbefales spritbeis, den trekker bedre inn i treverket.


Beising

Selv om høsten er her kan du fortsatt beise med Trebitt Oljebeis. Faktisk kan du beise i ned mot -grader så lenge underlaget er rent, fast og tørt. Ta kontakt for tilbud. Beising av utemøbler, lag.


Riktig tidspunkt for vask og beising av hus og terrasse. Når kan vi starte med utendørsarbeid som husvask, terrasserens og utvendig malearbeid? Noe kan du sette i gang med med det samme, mens annet bør utsettes til varmen har tatt mer tak.


Beising

Få rådene for perfekt beis. Slik skulle det ikke bli! Tips og råd til deg som skal bygge hus, hytte eller garasje eller pusse opp. Skal du beise i et hjørne, begynn å beise innerst i hjørnet og arbeid deg utover. Bruk en skumfordriver ved beising av store overflater for å unngå ujevnheter og penselstriper.


Beskytt omkringliggende områder mot beissprut. Et gammelt furugulv kan få et nytt liv med ett eller to strøk beis. I motsetning til maling, som dekker gulvet fullstendig med farge, kan beis bevare treets.


Har man dårlig ti er det enklest å beise og farge i en operasjon. Dersom man beiser garnet først, kan det vera greit å lage istand fargebadet samtidig. Bland i alun i varmt vann, bruk 16g alun (apotek), til 100g garn. Hvor ofte du må beise varierer med bruk og hvor i landet du bor.


Velger du terrasseolje i stedet for beis, bør du nok regne med å gi terrassegulvet ditt en omgang hvert år for at det skal holde seg pent og for at treverket skal ha nødvendig beskyttelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg