torsdag 2. april 2015

Grunning ute

Megastort utvalg og rask levering. Kvalitetsprodukter til bunnpressede priser. Kjøp grunning hos Obs Bygg. Vi har merkevarene til lave priser. Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer.


VISIR Oljegrunning Klar brukes som grunning før man skal beise bart treverk ute for å få god heft og beskytte mot råte.

Anbefales også som grunning før man maler bart treverk i den kalde årstiden. Uansett hva du skal pusse opp – det være seg vegg, tak eller gulv, ute eller inne – vil du en eller annen gang støte på ordet grunning. Og tar du deg tid til å grunne der det er behov, sparer du deg selv for mye unødvendig arbeid og utgifter. Her tar vi for oss grunning før du skal male. Først og fremst er grunning essensielt hvis du skal male flater som dører, lister og panel.


Det samme gjelder nytt treverk innen- og utendørs. Hvis du ønsker å male badeværelse skal dette rommet også grunnes. Det kan være vanskelig, spesielt for amatører, å få en jevn og fin flate bare med to strøk, for eksempel på gipsplater eller en sugende puss.

Derfor anbefales det gjerne grunning og to strøk, sier han mens han forteller videre: – Samtidig vil profesjonelle malere som regel kun male to strøk uten grunning på de samme platene. Oljebeis er en utmerket grunning , beiser du to strøk kan huset stå opptil år for så å eventuellt males. Velger du dekkbeis (som egentlig er en fortynnet maling) bør du grunne først, enten med oljebeis eller vanlig grunning.


En kan og grunne ved å fortynne malingen med – terpentin. Hos Maxbo finner du et stort utvalg av materialer til grunning og impregnering. Tips og råd til hvordan du går frem når du skal male eller beise ute. Se Hvordan Male-filmer her Finn det riktige produktet på to steg: Steg 1. Spørsmål 8: Hvis man skal male utenpå en tidligere beiset kledning, hvilke forarbeid må man gjøre da, og må man bruke grunning ? Svar: Da må man først vaske over med JOTUN KRAFTVASK, og så gå over med en stiv børste for å fjerne løse trefibre og er det mye av dette, så må man grunne med VISIR OLJEGRUNNING på de områdene som har bart treverk, før påføring av maling som f eks.


Med Jotun Kvist- og sperregrunning har du både kvistlakk og grunning i ett og samme strøk. Selv de beste interiørmalingene er avhengige av et godt grunnarbeid. Derfor har vi forbedret våre grunninger, og gjort forarbeidet enklere for deg ved å lage et kombinasjonsprodukt med kvistlakk og grunning i ett.


En annen grunn til at jeg spør om man MÅ ha grunning , er at jeg da sparer en halv sommer med arbeid. Kledningsbord som er kjøp med et sjikt grunning påført i trelastfabrikken, bør males raskt etter montering. En generell anbefaling om at det skal gå kort tid mellom grunning og toppstrøk, gjelder også for kledning som grunnes og males på plass. Grunning koster da ikke så mye for et strøk.


Spesialgrunning som benyttes på underlagt før du tapetserer, eller påføres tapet som skal overmales.

Våtromsgrunning kan ikke erstatte membranen. Men de gjør det litt vanskeligere for vann og fukt å trekke gjennom og inn i underlaget. Og frustrasjonen er meget høy når det hos noen da begynner å flasse etter 1-år, avslutter Røneid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg