torsdag 15. august 2019

Rød farge

Maksimal rød farge er derfor verken gul- eller blåaktig, svart- eller hvitaktig. Likevel vil en kalle mange fargetoner og -nyanser der rødt er blandet med andre farger , hvitt og svart, for røde. I additiv fargeblanding, det vil si blanding av farget lys, er rødt primærfarge sammen med grønt og blått.


Rødt er en farge med lange tradisjoner i Norge. Hele åtte av våre mest solgt utefarger er ulike røde farger !

Få tips til bruk av røde farger til huset ditt. En klar gulaktig rød tone. Fargen vil fremstå som tradisjonell rød , - klar og sterk i fargen.


Julefargen de fleste forbinder med jul er rødt. Vi tenker på røde lys, røde nisser, røde duker og så videre. I midlertid er det ikke rødt som er kirkens viktigste julefarge, men hvitt.


I kirken er dessuten fiolett er adventstidens farge. Andre julefarger som brukes mye er grønt og gull.

Den er blodets farge , og pulsfrekvensen vår øker i røde rom. Det hevdes derfor at den ikke bør brukes hvis du har høyt blodtrykk eller dårlig hjerte. I løpet av kirkeåret bærer liturgen stola med ulike farger under gudstjenesten.


Kledet (antependiet) på alter og prekestol skiftes også ut i samme rytme. Fire forskjellige farger blir brukt: Fiolett, hvit, rød og grønn. Farge er en opplevelse av lys med forskjellig bølgelengde og intensitet.


For eksempel vil lys med bølgelengde på 7nm (nanometer) oppleves som rødt , mens lys med bølgelengde på 4nm oppleves som fiolett. De spektrale fargene er farger som har én bølgelengde. Fiolett er verdighetens farge , men hos katolikkene også sorgens.


Svart er den sterke sorgs farge og benyttes av katolikkene på langfredag. I middelalderen var det fremdeles kostbart å fremstille fargen rødt og bruken av den var derfor fortsatt forbeholdt de velstående. Fargen mistet dermed sin betydning som symbol på velstand og makt. Du kan velge om du vil søke i Alle kategorier eller du kan velge ett eller flere søkeområder fra menyen under.


Som nevnt har du kanskje lært om farger på skolen og brukt maling eller fargeblyanter. Du lærte nok om primærfargene rød , gul og blå, og at du kunne lage omtrent alle slags farger ved å blande disse sammen. Jo flere farger man blander sammen når man maler, desto mørkere ble den ferdige fargen.


Når du sitter med en brosjyre eller tilsvarende foran deg er det ikke helt tilfeldig hvilke farger som brukes.

Det er nemlig en sammenheng mellom hvilke farger du eksponeres for og hvordan du reagerer. Grønn er fargen som fremkaller mest enighet, mens rødt bringer fram de sterkeste reaksjonene i oss. FF - Denne HTML koden viser bare blå og ingenting av rød eller grønn. Etter at alle hadde valgt hjørne, fikk vi i oppdrag å skrive ned alle de positive egenskapene som vi følte hørte til de ulike fargene.


Disse ble skrevet på Post-it-lapper og hengt på de ulike plakatene ved hver farge. De røde fikk lapper sogod leder, engasjerende, løsningsorientert, selvsikker, modig og god selger. I senteret av sirkelen ligger de tre primærfarger gul, rød , og blå. Sammen med hvit og sort danner disse grunnlaget for samtlige farger. Primærfarger er rene farger og kan ikke blandes til med bruk av andre farger.


Brune, gulbrune og røde farger stikker seg ut i skogen. Svakt avvikende fargetoner kan benyttes på vinduene. Hytter på barskogstomter: Til en hytte med beliggenhet i barskogen, passer de samme fargene som for bjerkeskogsbeltet, men i tillegg kan også mørkere gråbrune og brune farger passe inn - alt etter vegetasjonens karakter. Solveig tar på seg tyrefekterkostyme og drar på fjøsbesøk til oksen Anton. Hun vil undersøke om det stemmer at okser blir sinte av å se på rød farge.


Svaret er: Det er ikke sant! Okser blir ikke sinte kun av å se på rødt. De spanske oksene som brukes i tyrefekting derimot er hissige allerede før de kommer ut på arenaen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg