torsdag 11. juli 2019

Oljebasert heftgrunn

Jeg ville definitivt gått for oljebasert heftgrunn. Litt ubehagelig å jobbe med (lukter mye) men resultatet blir absolutt best når du etterpå skal male med olje. Nytt panel må først behandles med kvistlakk. Et annet triks er å bruke oljebasert heftgrunn på hele veggen før sparkling, dette stopper i de fleste tilfeller kvisten fra å svette gjennom. Ville kjøpt inn oljebasert heftgrunn og brukt den heller.


Oljebasert heftgrunn

Så kan du gjerne male med vannbasert maling beregnet for tre oppå den oljebaserte. Så lenge du har et skikkelig strøk i bunn med oljebasert vil vannbasert. Håper du har brukt vannbasert heftgrunn hvis du tynner med vann, hvis ikke burde du nok tynnet med 5- Whitespirit i stedet (regner med at tynning er for at malingen skal trekke skikkelig inn i plata). Og oljebasert heftgrunn hjelper ikke mot kvistblødning.


Oljebasert maling skal ikke tynnes med vann! Trestjerner gulvlakk oljebasert blank. Vi malte for år siden med oljebasert maling. Jotun heftgrunning Universal.


Nå fikk vi malt det igjen, av profesjonelle malere. De sa at man nesten ikke brukte oljebasert maling lenger, og at det ikke var noe problem å male med vannbasert over oljebasert. Dette er nå gjort, og det ser strålende ut.


På vanskelige overflater, som plast, kobberrør og blanklakkerte overflater bør du alltid grunne med spesialgrunninger for å få bedre vedheft, fortsetter han. Hvorvidt du må grunne bestemmes til syvende og sist av malingsystemet. Maling til hjemmet, både innendørsmaling og utendørsmaling. Heftgrunn kan brukes på tidligere malte og lakkerte flater. Få forslag til vakre farger og gode malingprodukter når du skal male inne, male møbler, male huset.


Oljebasert heftgrunn

Produktet hefter og fyller godt, er lett å slipe og gir et godt underlag. Jeg godtar at AkzoNobel behandler mine personlige opplysninger, inkludert behandling foretatt av andre selskaper AkzoNobel-konsernet samt enheter som opptrer på. I oljebasert maling er farge og fyllstoff blandet med organiske løsemidler, og. Er du heldig kan det hende at det er nok grunne med en oljebasert heftegrunn før du henger opp ny tapet.


Ikke spaltbare tapet som sitter godt på veggen kan du gjerne tapetsere utenpå. Tjæralin heftgrunn er en grunning basert på modifiserte alkyder for bruk på underlag av tapet, strie, panel, sponplater og tidligere malte flater. Underlaget må være rent og tørt før behandling. Løse trefibre må fjernes ved pussing eller sliping. Saken var at jeg hadde på heftgrunn.


Tenkte bruke Sense fordi jeg har en liten bebis i hus, men jeg får male etter han har lagt seg i stedet for på dagtid under lurene hans. Men den var oljebasert. Uansett hva du skal pusse opp – det være seg vegg, tak eller gulv, ute eller inne – vil du en eller annen gang støte på ordet grunning. For noen år siden pusset vi opp et barnerom, det ble brukt oljebasert maling.


Nå skal det pusses opp på nytt og jeg kunne tenkt meg å bruke vanlig vannbasert maling. Vet jeg må bruke heftgrunn for å få vannbasert til å hefte på oljebasert maling, men bruker jeg vann- eller oljebasert heftgrunn ? Vær spesiell oppmerksom på gammel tapet i hjørner og rundt vinduer og dører. Der sitter ofte tapetet dårligere enn ellers og bør fjernes.


Oljebasert heftgrunn

Så grunner du med en oljebasert heftgrunn , sparkler eventuelle ujevnheter og avslutter med å pusse og flekkgrunne den tørre sparkelmassen. Malingen har meget gode hefteegenskaper og tørker fort. Gulvmaling fra TreStjerner en Norges mest solgte.


I vårt sortiment finner du alt du trenger til behandling av gulv og trapp: lakk, maling, olje og hardvoksolje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg