torsdag 11. juli 2019

Lag rom i kjelleren pdf

Tips og råd til innredning og oppussing av kjeller på nettsidene til SINTEF. For deg som skal bygge. Du får tilgang til ca. Sammenlign pris med oss. En innredet kjeller vil gi deg maksimalt utbytte ved salg, og vurderer du utleie av kjelleren etter at den er satt i stand vil det være gode, skattefrie inntekter.


I tillegg er samfunnet tjent med god arealutnyttelse. Det er flere gode grunner til å bygge ut kjelleren , men kanskje ønsker du bare større boltreplass for familien? Lag rom i kjelleren og råd. Gulvvarme gir lune og trivelige rom , sam-tidig som det er en økonomisk varmekilde. SINTEF Byggforsk anbefaler å isolere hele ytterveggen.


Da trenger du ikke å isolere på innsiden av veggen. Et alternativ er å isolere veggen utvendig bare under terrenget, og isolere innvendig i tillegg. Det er også mulig å isolere veggen kun på innsiden. Fagområder Dette tilbyr vi. Felles for alle kjellereiere, er at ingen ønsker seg fukt i kjelleren.


Det kan nemlig være usunt å oppholde seg i en fuktig kjeller, og møbler og klær kan også ta skade. Er du i tvil om hvorvidt du har fukt i kjelleren , er det kun en ting å gjøre: å få sjekket det så fort som mulig. Denne anvisningen behandler ombygging av kjeller til boligrom i egen bolig, det vil si bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel.


Anvisningen gir oversikt over krav. Skal kjelleren brukes som bolig, har huseieren plikt til å sørge for at radonkonsentrasjonen ikke er for høy. SINTEF anbefaler at man alltid måler radonkonsentrasjonen før innredning av kjellerrom. Vi har funnet metoden som sikrer en fuktfri kjeller for godt! Med vår rom i rom løsning kan du bli kvitt fukten og få et sunt inneklima i kjelleren , både for.


De anbefaler at du alltid måler radonkonsentrasjonen før du innreder kjelleren. Boka gir konkrete rad om planlegging og viser anbefalte losninger for utbygging i kjelleren. Oppbygning og framgangsmate er illustrert. Sjekk gulvet Det ene man bør undersøke før man innreder kjellerrom, er om det er fuktsperre i gulvet.


Hvis huset er bygd før ca. Lag trimrom i kjelleren Nyeste artikler. Se hva som skjuler seg bak luke nr. Babcock beklager – vet ikke når feilen med luftambulanseflyene vil være løst.


Ingenting av dette regnes som direkte ulovlig. Selv om kjelleren ikke tilfredsstiller krav til varig opphold er det ikke dermed sagt at du ikke kan bruke den som kjellerstue, sier daglig leder Kai-Haftor Olsen i NITO-takst. Problemer blir at man ikke kan kalle rommet for et p- rom ( rom for varig opphold) dersom det ikke tilfredsstiller kravene. Er kjelleren stygg og kal kan du forvandle den til et attraktivt oppholdsrom hvis du lager nye vegger med isolasjon,. Jeg har et kjellerrom hvor veggene har vært bygget opp som følger (fra yttervegg og inn mot rommet ): Murvegg, stenderverk med glassvatt mellom, så et lag med plast og ytterst sponplater.


Stenderverket har på et par steder fått noe råteskade (har sikkert stått i år).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg