onsdag 31. desember 2014

Male fliser med bengalakk

Male fliser med bengalakk

Megastort utvalg og rask levering. Kvalitetsprodukter til bunnpressede priser. Bestill hotell i Male By. Se bilder, les kundeomtale og book! Reserver ditt Hotell i Male online.


Male fliser med bengalakk

Så rullet vi på blank, hvit bengalakk med sånn tynn rulle, tror vi brukte strøk jeg (mellomblå fliser ). Malte forøvrig fugene med pensel. Hva kan gjøres med hvite fliser på kjøkkenet. Erfaringer med maling av fliser innlegg 10. Det skal gå greit å male over fliser over kjøkkenbenk.


Jeg har aldri forsøkt å male fliser , men man trenger vel ikke pigge opp hele. Oppussing: kan du male. Jeg har ikke malt fliser før, men alt kan egentlig males.


Male fliser med bengalakk

Ville startet med å vaske med sterk salmiakk så våtslipt med P-2( med salmiakk vann), på fugene ville jeg brukt rød matteklut. Så vasket med tynner før påføring av epoxyprimer (heftgrunn). Det å kunne slippe grunning, bare male ett strøk og så være ferdig er derfor lykken for meg! Jeg burde sikkert ha grunnet, pusset og diverse. Men med Bengalack ser jeg ut til å slippe unna!


Jeg er også en stor fan av å fornye med spraymaling. Etter dette ble flisene grunnet med universalgrunning, i to strøk. De ble så malt - jeg brukte da hvit våtromsmaling, i to strøk.


Bengalack kan brukes rett på metall, tre og hardplast – eller rett på rust. Du kan redde gammel verktøy og eiendeler som har rusta med Bengalack og du finner det. Legg så et strøk med vannbasert heftgrunning.


Det er alltid lurt å legge en liten prøve på et ikke synlig sted når en skal male ting som ikke er helt etter boka La den tørke et par timer, sett en maskeringstape over og la denne sitte noen timer før du napper den vekk. Valgmulighetene er større enn noen gang når det gjelder baderomsfliser. Nå kan du få fliser fra hele verden på ett ste også sekskantede fliser. Uansett hvilke fliser du velger må jobben med å legge de gjøres grundig. Nå kreves nemlig tilstandsrapport på badet ved boligsalg.


Fugene på badet er ofte impregnert med smuss, kalk og såperester etter mange års bruk. For å få malingen til å sitte må gulvet eller veggen være gullende rent, og du kan slite litt med å få rengjort disse fugene skikkelig fordi de er så porete. Alle rester av fett, smuss, kalk, såpe og lignende må bort fra både fliser og fuger.


Gjenbruk er i vinden som aldri før. Alt kan fornyes med Quick Bengalack - og her får du noen gode tips og råd for å komme i gang. Kjapt og lekende lett å booke med. Det er mange måter å male på fliser på uten at de ser malte ut. Uttrykk bestemmer du gjennom valg av farger, maleverktøy og teknikk.


For et naturtro og troverdig resultat, bør du ha minimum to forskjellige farger. Her har jeg tatt utgangspunkt i Cloudburst som har en nøytral mellomgrå tone. Male : Velg maling med omhu – særlig dersom det er gulvfliser som skal males. Vanntynnet oljemaling kan brukes på fliser i tørre rom og tørre soner på badet, men tåler ikke vannsøl som blir liggende litt.


Løsemiddelholdig oljemaling er et sikrere valg for gulvfliser, som for eksempel den ekstra robuste Trestjerner Sigural Epoxy. De gamle trestolene du ikke vil ha inne lenger kan males med emaljelakken og settes ut isteden. Det er en klar trend at vi går fra ”bruk og kast” til ”holdbarhet og vedlikehold” hevder Jotuns fargesjef Lisbeth Larsen i en pressemelding, og foreslår å male trestolene med Bengalack i friske farger. Male fliser på bad - Mange maler flisene som en rimelig, midlertidig løsning, og så lenge grunnarbeidet gjøres ordentlig er det ikke noe problem, sier malermester i Regnbuen Malermesterbedrift i Oslo, Marius Davidsen. Får ta med at dette er jeg IKKE en ekspert på altså, men spør i en flisebutikk.


Male fliser med bengalakk

Se hva du kan gjøre med gamle, stygge fliser. Video: Kari Janne Standal og Tone Ruud Engen. Her er noen av redaksjonens favoritter som vi synes du bør følge med.


Er det snakk om en gang med mye trafikk, er det en del gulvamlinger som ikke anbefales, siden malingen antakelig raskt vil sprekke opp på grunn av grus og slitasje. Fliser på baderom kan også være vanskelig å male. STUA kan også ha glede av et gulv som er malt med epoxy.


De fleste stedene er ikke slitasjen veldig stor, men for eksempel gangbanene og gulvet ved spisebordet er hardt belastet. Også på badet kan du male med epoxy – rett på våtromssikret, pusset vegg i dusjhjørnet. Du kan også blande kvarts i malingen til gulvet, slik at det blir.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg