onsdag 17. desember 2014

Gammel bakerovn

Rundt på bygdene har de brukt vedfyrt bakerovn i generasjoner. Jeg har tatt runden og besøkt noen av eierne-ildsjelene. Noen har reparert en gammel bakerovn , andre har bygd seg en ny enten innendørs eller ute i det fri.


Stedene jeg har besøk er omtalt i boken og de ulike bakerovnene er godt dokumentert med bilder. Gammel bakerovn i meget god stand selges kr 900. Mulighetenes marked Varslinger Ny annonse Meldinger Logg inn.

Torget Til salgs Hage, oppussing og. Vi har høner, hane og katter. Da jeg startet denne bloggen bodde vi på en gård som vi har restaurert fra bunnen av, og mye av bloggen har handlet om eldhuset som vi flyttet inn på tunet og murte en bakerovn i. Vi solgte gården vår, og etter å ha bodd ett år på en gammel tømmergård på fjellet har vi nå kjøpt et 50-talls hus. Ingen elektrisk ovn kan gi samme gode smak og aroma som det en vedfyrt bakerovn kan. Når brødet blir lagt direkte på steinene, blir det en utrolig god effekt på bakverket.


Grovbrød i bakerovn eller langpanne med Else Sprossa Rønnevig. Oppskriften kan dobles om du vil bake 5-brød i bakerovn !

Dette brødet egner seg godt til frysing. Første kursdag bruker vi til muring på en gammel bakerovn som står hos Bjørn Melleby i Stavern. Det er muring som er deres spesialitet. Dagen etter samles vi her på Hospitalet hvor temaene blir fyring i ovnen og matlaging, forklarer Svanberg. En bakerovn er ikke bare en tradisjonsrik måte å bake brød på.


Denne bakerovnen var murt med tegl og leire. Se hvordan den ble demontert og murt opp igjen. Matglad AS har i over år år solgt bake- og pizzaovn til en rekke kjente restauranter og privatpersoner i Norge. Bakerovn , bakeovn, pizzaovn, utekjøkken.


Monteringsveiledning av bakerovn. Trysil medium (element) Liten og plassbesparende bakerovn. Lik Trysil stor men med tak elementer i steden for 4. Grill er greit, men tenk deg å lage mat i din egen vedfyrte steinovn! Hvis du ønsker deg en vedfyrt bakerovn , grue på kjøkkenet , en steinovn , en vedfyrt pizzaovn, peis på kjøkkenet eller en rentbrennende vedovn og er glad i steinbakt pizza eller brø da kan en Finsk Masseovn være interessant for deg. Min erfaring er at alt som kan lages i vanlig elektrisk stekeovn kan også lages i vedfyrt bakerovn.


MEN, alt smaker så mye bedre. Ikke minst når en samler venner, naboer og familie til et sosialt treff der matlagingne og fyringen går som en lek.

Hvis det er mangler eller skader så forhør deg hos ovnsrestauratører om reservedeler kan skaffes, eller om ovnen eventuelt kan repareres. Etter at vi fikk bygd opp igjen pipa, som var delvis rast sammen, falt det seg i grunn helt naturlig å bygge en bakerovn inni den store bøkkerovnen, smiler Edvardsen. For den flotte pipa på utsiden av huset var vi fast bestemt på å bygge opp igjen, og da ville det jo være synd om vi ikke skulle få brukt den til noe. Vedovner fra Jøtul representerer en rik tradisjon, håndverk, tidløst design og miljøvennlig varme. Se vårt store utvalg.


Jeg har lenge hatt lyst på bakerovn og ser at ferdige ovner er utrolig dyre, så her må det bli egeninnsats. Planen har endra seg fra utendørs bakerovn til å bygge ei kosebu på mpå boligtomta mi. Er kun på brainstormingstadiet enda, men ser for meg ei kosebu med mange funksjoner når det gjelder ild og ved.


Hovedpoenget er bakerovn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg