onsdag 22. oktober 2014

Sommerblomster i krukker

Nordens største nettbutikk for hjeminnredning. Shop online til gode priser. Få inspirasjon til hjemmet - sjekk ut våre siste interiørnyheter! Stort dekorsortiment. Dekorer med detaljer fra Jotex.


De vanligste og mest populære er blant annet pelargonia, margeritt og tagetes.

De gleder oss med sin blomsterprakt gjennom hele sommeren, og skaper frodige oaser på både en liten og en stor plass. Noen vil ha mye vann – andre mindre. Sommerblomster må ha vann for å trives.


Er du usikker så hold potten jevnt fuktig (ikke klissvåt). Med andre ord – er det tørt så vann – er det vått så vent. Står de i små krukker må du følge med hver dag, står de i store krukker tar det lengre tid mellom hver gang du må vanne.


Med sesongens store utvalg av sommerblomster kan du med enkle grep skape et fyrverkeri av farger og spennende sammenplantninger du kanskje ikke har prøvd før, forteller daglig leder Tonje Bergh ved Opplysningskontoret for blomster og planter (OBP). Nesten alle slags utplantingsplanter kan brukes i krukker , kasser og urner.

Det finnes veldig mange ulike typer knapp, de er alle gode humleblomster. Markblomsten blåknapp er vel ekstra viktig, men den er ikke så relevant for krukker da jeg tror den har for kort og sparsommerlig blomstring. Det er derfor lurt å plante sommerblomstene i store krukker eller potter som rommer så mye jord at plantenes røtter har nok plass til å vokse, samtidig som de skal kunne forsyne planten med vann og næring. Velg heller derfor få store krukker fremfor mange små. Anne Havåg Holter-Hovind driver hagebloggen Moseplassen og mener mange mislykkes med sommerblomster fordi de ikke vanner dem nok.


De fleste planter trenger vann jevnt, ikke bare i skippertak når det regner. Det kan være lurt å velge planter som tåler å tørke. Og det er lurt å velge så store krukker som mulig. Sørg for at det er dreneringshull i potten for å sikre god drenering og bedre oksygentilførsel. For å hindre at jord kommer ned i dreneringen og tetter dreneringshull, legges et lag med fiberduk, tøy eller lignende.


Henriksen spesifiserer at krukkejord er bra for sommerblomster fordi den inneholder langtidsgjødsel. Det er også viktig å fylle på med næring i vekstsesongen og gi sparsommelig med vann. Jeg anbefaler veldig terracotta- krukker som særlig pelargonia liker godt. Denne krukken får blomsten til å leve godt, men det er viktig med hull i. Enten du skaper en liten oase i hagen, eller pynter uteplassen på terrassen med sommerblomster i krukker , potter og ampler, vil de ettårige plantene glede deg gjennom hele sommeren.


Her får du gode tips til hvordan du lykkes med sommerblomstene. Tenk over plassen der du skal anlegge sommerblomstene og velg deretter type blomst.

Der er et par ting du skal være specielt opmærksom på, når du skal vælge hvilke krukker du vil have i din have. Et godt råd er at gå efter frostsikre krukker. Mange planter kan ikke tåle vinterfrost, men hvis krukkerne alligevel skal stå ude, når der er frost, er det godt at være på den sikre side. Et sett med tre krukker i ulike størrelser som vi har fått fra Krifon.


Skal du få sommerblomster som pelargonia, petunia eller stemor til å vokse og trives gjennom hele sommeren, må du plante dem over i en større krukke. Det er nesten sånn at jo større jo bedre, så fremt terrassen tåler tyngden av krukken full av våt jord. Spesielt sommerblomster egner seg godt for krukker , men det er egentlig bare fantasien som setter grenser for hva du kan ha i krukkene.


Både urter, stauder, roser og små busker egner seg fint i krukker. Og du bruker samme fremgangsmåte når du planter dem, enten det er små eller store planter, og små eller store krukker. Pelargonier er populære og flotte som sommerblomster i krukker , de er lette at passe og formere, og de kan overvintres under de rette forhold.


Svovlgul kosmos En virkelig tørketolerant, solelskende sommerblomst med en busket vækstform og et væld af gule, orange eller orangerøde blomster – og let at dyrke. Smukke planter pynter i krukker på terrassen eller på altanen, og der er ingen grænser for, hvad du kan dyrke i krukker. Men nogle planter er lettere end andre at få til at lykkes. Diascia er villigheten selv, bare den får mat og vann selvsagt.


Diascia har litt hengende vekst, men den blir ikke veldig lang. Passer godt sammen med andre sommerblomster i høye krukker og ampler. Brug af sommerblomster.


I stedet for at plante dem i havens krukker , kan du plante dem ud i havens bede. Du kan hurtigt skabe et vildt blomsterflor i dine bede med flere forskellige variationer af sommerblomster i forskellige farver og. Jeg planlegger å ha noe annet i krukker enn Fuchsia og pelargonier. Men nå har jeg veldig mange krukker og lurer på hva jeg skal fylle dem med i tillegg til de vanlige Fuchsiaene og pellisene. Jeg har aldri vært så ivrig på å så sommerblomster.


Jeg vil helst bare ha en sort i hver krukke. Enten du har en hage eller balkong, krukker gjør underverker for uterommet :) Selv har jeg rett mange stående rundt om, og i dag deler jeg mine beste triks for å lykkes med krukkene. Veldig upedagogisk bilde over her…. For store krukker er bra, små er dumt!


Flesteparten har vakre blomster, mens andre har vakker form eller spennende bladverk. Bruk strukturplanter i kombinasjon med sommerblomster. Bland inn ekstra gjødsel som varer hele sommeren (langtidsgjødsel til krukker selges i små poser eller bokser) - Eller, bruk flytende gjødsel en gang i uken.


Skal du reise bort et par dager, setter du krukkene i skyggen, da vil ikke plantene tørke like fort.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg