torsdag 30. oktober 2014

Hvilken farge på huset

Hvilken farge på huset

Hvilken nyanse passer best til huset ? Mange som skal male huset , har noen tanker om hva slags farge de kan tenke seg. Det man ofte ikke tenker over, er at det kan være smart å tenke over om man ønsker en lys eller mørk farge , før man bestemmer selve fargen. Blått er en vanskelig farge.


Hvilken farge på huset

Det kan være fint på detaljer, for eksempel på en dør, supplerer Kristoffersen. Uansett hvilken farge du ender opp me bør du gjøre prøvestrøk før du kjøper maling til hele huset. Kontrastfarge: Kontrastfargen sin funksjon er å skape en kontrast til resten av fargene på huset ditt. Ikke alle hus har en kontrastfarge, men har det det, er det omtrent alltid på inngangsdøren. Dette er et element på huset du fint kan leke litt me de aller fleste hus tåler en sterk farge på inngangsdøren.


Her er den ultimate guiden til hvordan velge riktig utendørsfarge! Når man skal velge farge til husets fasade er det en del ting man bør tenke på. En utendørsfarge er jo tross alt en farge man skal leve lenge med. Vi pleier å si at fargevalget du gjør på ditt hus, er naboens blikkfang. Vi beveger oss bort nå bort fra hvitt.


I følge malingsprodusentene velger vi nå dypere og mørkere farger når vi skal male huset. De varme, rene gråtonene faller i smak hos de fleste, nesten uansett stil på huset. Hvis du har rød takstein som er et naturmateriale og velger en farge som går en helt annen retning, så vil helheten bli feil.


Grunnmuren er en sentral del av totalopplevelsen av et hus og bør vedlikeholdes i like stor grad som resten av huset. Farger som forankrer huset. I tillegg til den åpenbare fundamentfunksjonen, har grunnmuren også en visuell funksjon. I tettbebygde strøk vil naboen din se huset ditt oftere enn deg selv, og det er viktig at fargene ikke slår hverandre ihjel. Før du kjøper veggmaling eller takmaling, er det smart å vite hvilken farge du trenger, og hvor mye du skal bruke.


Hvilken farge på huset

Begge deler får du hjelp til med de nye farge -appene, som kan lastes ned til en telefon eller et nettbrett. Når det kommer til valg av farge , så er det endel ting man bør tenke på , men man har likevel mulighet til å eksperimentere og å prøve noe nytt. Et sikkert, og for mange, et trygt valg er å velge samme farge som huset alltid har hatt, og var opprinnelig malt i. Da får du mest sannsynlig en sikker forankring i husets og områdets kulturarv. Styr unna trendfella, og se heller på helheten huset er en del av og hva du liker. Da finner du fargen du vil trives med lenge.


Aldri vært enklere å finne rett farge til huset. Og når man skal igang med malejobben, ønsker man å finne den perfekte fargen, og ikke minst en maling som beskytter godt og lenge. Huset er vår viktigste eiendel. Nå har Jotun laget et stort digitalt fargekart hvor Jotuns fargesjef har funnet frem de beste fargene til huset.


Her finnes alt fra lyse, milde nyanser til mer kraftfulle og mettede fargetoner. Uansett om man vil ha en gulrø en vakker gyllenrosa eller en mer klassisk terrakottarød farge på huset - så bør du velge en farge som ikke er alt for lys og som har sorte pigmenter i seg. Ligger huset omgitt av skog, vil begroing synes raskere på lysere fasader.


Dette er en farge som inneholder alle farger, og en slik farge vil man bli fornøyd med på sikt. Han forteller at dersom kundene ber dem komme med forslag, får de tre varianter å velge mellom. Det er også en farge som ikke støter noen.


Svært få begrensninger i fargevalg - Ja, man kan male huset i hvilke farger man ønsker. Skal du bytte farge på huset i år? Er fargevalg vanskelig? Nettopp pga av større flater og lyset oppfører de seg anneledes, og det er viktig å tenke også på andre enn seg selv når du skal velge farge på huset ditt, nettopp pga av naboene.


Du er svært opptatt av huset og synes egentlig at du tar deg godt av det. Og derfor trenger de trebeskyttelse ganske akutt. Slik finner du den rette farge. Men i hvilken farge ? Noen som bor i rekkehus eller ulike former for borettslag kan ikke selv velge hvilken farge de vil ha på huset.


Hvilken farge på huset

Se på huset som storebror. Du kan bruke farge for å fremheve og skjule detaljer, for eksempel vil sorte detaljer ramme huset inn, mens hvite detaljer gir en klassisk tilnærming. Vi har bedt ekspertene i JOTUN og Beckers om å dele sine beste fargetips.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg