mandag 25. november 2019

Uteplass med takoverbygg

ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer. Du kan for eksempel velge en tradisjonell og billig løsning med trapesplater. Vil du derimot ha en overbygd terrasse med fritt utsyn til himmelen, så er et gjennomsiktig glasstak kanskje noe for deg. Du kan også velge å lage terrassetaket på en overbygd terrasse av gjennomsiktige polykarbonatplater.


De er enklere å jobbe med enn glass. Du kan øke trivselen på hytta med nytt tilbygg.

Gamle hytter kan også få et løft med ny uteplass. Hytteeier Siv Evensen ble inspirert til å bygge et takoverbygg på hytta etter innspill fra Hyttelivs arkitekter. En pergola kan kombineres med espalier og klatreplan­ter på for eksempel en eller to av sidene for å gi en mer skjermende effekt. Dersom det legges tak over pergolaen, må man ta hensyn til at konstruksjonen må tåle snølast på vinterstid. Kon­struksjoner med tak faller som regel inn under søknadspliktige tiltak.


Om sommeren ønsker vi å ta med hyttelivet ut. Uteplassen blir derfor viktig, og for mange er det der man tilbringer mest ti både på dagen og kvelden. Noen velger å la uteplassen bli en forlenget del av hytta og bygger den inn fra første stund.

Som jeg skrev i forrige innlegg jobber vi med hagen vår for tiden. Så nå sitter jeg å søker inspirasjon til en terrasse med tak og levegger. Kan vel kalle det en overbygd terrasse eller på en måte et lite hus?


Poenget er at utplassen vår kan brukes så mye mer. Nye trender – Hagestue og takoverbygg i glass, er et halvklimatisert system for vind og regnbeskyttelse, og gir en lun uteplass hele året. Leveres med enkle laminerte og herdede glass, og gjør uteplassen til en flott plass gjennom hele året. Vinteren er kommet, terrassen er lukket med foldedører.


Med et takoverbygg på terrassen, blir ikke familiehyggen forstyrret av en regndråpe eller to. Du kan simpelthen nyte lune sommerkvelder fullt ut. Dette må oppgraderes, er Kjersti Bergesens mening. Utfordringen blir å få plassen til å passe med husets eksteriør samt å lage en vakker helhet som har ulike bruksområder. Valget faller på en pergolaløsning med en slags åpen svalgang langs husveggen og et takoverbygg i glass i ene enden.


Sommerhytte Evensens hytte ligger i Narvik med utsikt over Rombaksfjorden. I det siste har jeg kost meg med spesialutgaven Uteplasser og terrasser. Der drømmer jeg meg helt bort i hvordan man bygger plattinger i terrenget, uteplass med takoverbygg og grillplasser. I den første reportasjen som omhandler, Uterom for all slags vær, er uteplassene tilpasset vær og vind.


Det brede, fremskutte midtskipet skaper gode, lune uteplasser samt utvidet kjøkkenareal og oppstue. Hytta disponerer uteplass både nede fra stuen og ut fra loftsstue – begge med kraftige, langstrakte takoverbygg som skjermer for vær og vind.

En stor og raus fjellhytte med tydelig tradisjonelt uttrykk. Registrert Dato: Mandag 26. Entre innvendig bod og utvendig bod Alle leilighetene har god uteplass , enten veranda eller terrasse. Takoverbygg uteplass.


Leilighetene leveres med kvalitetskjøkken, hvitevarer fra Elektrolux, enstav eikeparkett, beiset panel. En sjenerøs oppstuehytte med to fullverdige stueløsninger. Hyttene har fin beliggenhet ute på holmen på Jølstraholmen. I hyttene er det flisar på alle golv med varmekablar.


Fullt utstyrt kjøkken med oppvaskmaskin og komfyr. Det er uteplass med takoverbygg både foran og bak hytta, og gode solforhold. Prinsippene er enkle og med litt fingerferdighet kan du få en uteplass å være stolt av.


Vær oppmerksom på at en ny terrasse er meldepliktig, men hvorvidt du kan levere forenklet byggeanmeldelse avhenger av størrelsen på terrassen. Det jeg ikke liker, er at slike meldinger blir lagret for alltid i offentlige registere, som hvem som helst kan søke opp med navn og nummer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg