torsdag 27. desember 2018

Vaske vegg før maling inne

På utkikk etter vegg maling til din bolig? Bestill enkelt i vår nettbutikk! Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Alltid stort utvalg og god service.


Se hele utvalget og kjøp online på BAUHAUS. Søk Fortere, Bedre og Smartere her!

Riktig vaskemiddel før maling inne. Når det gjelder hva du skal vaske med før du maler inne , er svaret til Dag Frogner Hansen egentlig enkelt: Bruk et spesialvaskemiddel som er anbefalt av malingsprodusenten. Normalt står dette på malingsboksen. Vi i Jotun lanserte egne interiørvaskemidler for cirka to år siden.


På samme måte som rengjøring med tørrmopp, vil det forenkle jobben betraktelig å bruke et forlengerskaft. Vask før du kan male. Vi starter kronologisk. Mange bruker salmiakk til å vaske me men det anbefales ikke, ifølge Thor Ingar Rønei teknisk servicesjef i Scanox.


Det er ingen unnskyldninger lenger!

Den forfuktede vaskemoppen kan monteres på et slipebrett med forlengerskaft, en tak- og gulvmopp, eller holdes i hånden, og er alt som skal til. Denne har meget effektive virkestoffer som kan irritere hud og øyne, så bruk hansker før du henter en lofri klut og vasker over! Denne trenger bare å tørke, bare la veggen tørke – og mal på!


Hus, hage og oppussing. Er det en god temperatur og god tørk der inne så kan man pusse og male etter ca timer. Er det varmt og fint sommervær, holder det å la veggene tørke et døgn fra du vasker til du begynner å male. Ved lavere temperatur eller hvis det har vært regnvær, bør du vente 3-dager. Desto tørrere veggen er, desto bedre blir resultatet.


Begynner du å male på fuktig treverk, vil du stenge fukten inne i veggen og i verste fall få. Men salmiakk er fint, og det holder lenge med varmt salmiakkvann - det stinker, men fjerner fettet. Og så slipper du å skylle veggen før maling , noe som kan bli nødvendig hvis du bruker mye såpe som skummer. Men ja, du må absolutt vaske veggen , særlig på kjøkkenet, for at malingen skal sitte bra. Den mest effektive måten å vaske vegger og tak.


I løpet av året legger det seg nemlig sot, støv, fett og annet smuss på vegger og tak som blir til mørke skygger. Men til takvask og vask av kjøkkenskap både ut og innvendig er grønnsåpe og salmiakk ett godt alternativ. Også enkelte vegger tåler denne type vaskemidler.


Til gulv vil jeg anbefale støvsuging, tørr-mopping med microfiber og når det virker skittent, vask med f eks microfiber og rent vann, eller vanlig gulvklut og f eks Ajax. Et kvalitetssett fra pigment med variable størrelser. Slik vasker du veggen før maling Når du skal male innvendig, er det ekstremt viktig å vaske veggen først.

Grundig rengjøring av overflaten er første steg for å få et godt sluttresultat. Man vasker veggene før maling for å få vedheft for malingen Evelina. Som jeg skrev til deg i en annen trå så er det viktig med riktig grunnarbeid for å få malingen til å sitte – både ute og inne.


Skal male, hva skal jeg vaske veggen med? Flere resultater fra forum. Begge veggene er malt. Er det bare å bruke en mikrofiberklut og grønnsåpevann, eller bør jeg bruke et spesielt middel? Der vegger og tak er kledd med gips, sparkles overgangen mellom tak og vegg med en papirstrimmel brettet i vinkel.


Er veggene kledd med gips, mens taket er av betong eller puss, legges strimmelen i sparkelmassen på veggen opp mot taket, uten å brettes. Ikke glem listverket: Mal alltid taklisten med samme maling som paneltaket. Kjør bort bilen før du vasker ! Vær forsiktig ved bruk av høytrykksspyler Bruk verneutstyr – briller og hansker Lukk alle vinduer Lukk ventiler på vegg og i vinduene Skal du male etter du har vasket – husk å la veggen tørke ordentlig først Får du hjelp av naboen, husk å kjøpe noe godt til pausen!


All bar mur må grunnes for å sikre godt feste for etterfølgende maling. Ubehandlet teglstein, puss, betong og annen sugende naturstein bør forbehandles med egnet primer før maling. Valg av malingstype gjøres på bakgrunn av murmateriale, pusstype og tidligere resultat av overflatebehandling.


Maling på ubehandlet mur. Hvordan vaske tak og vegger. Bruk en tørr mikrofibermopp med langt skaft til å tørke vekk tørt støv først. Dersom du skal vaske veggene, er det viktig å kartlegge hvilke underlag. De fagmennene vi har vært i kontakt med sier at man skal vaske med vann etter å ha vasket med salmiakkvann.


Vi var litt slepphendte med å vaske over med vann, men det var nok fordi vi pusset opp for å selge i hui og hast. Lurer på om malingen kanskje slipper fortere hvis man ikke vasker med vann etterpå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg