fredag 7. desember 2018

Male en vegg i stua

Vi har også ett komplett reservedel og tilbehør sortiment. Bestill hotell i Male By. Se bilder, les kundeomtale og book! Reserver ditt Hotell i Male online. Lisbeth Larsen har bidratt med gode tips om farger i Grottenveien – Rom for rom.


Denne gangen er det hvordan male stue som står for tur!

Lisbeth tipser også om bruk av fine kontrastfarger i programmet. I sydvendte rom kan en kjøligere fargeskala gjerne gi en positiv friskhet i rommet. Her kan man med fordel gå mer mot blått og grønt enn gult og rødt.


Dette er på ingen måte faste regler – bare en generell betrakting. Tvert imot” kan gi et godt resultat uten å bli “feil”, legger Smedal til. I en stue er det mange flater og hver flate krever egen fremgangsmåte og type maling. Skal du male panel eller male gipsplater?


Er det kanskje tapet du skal male over?

Uansett skal du klare å finne svarene du trenger i våre guider. Jordan, Beckers, Fargerike, Nordsjö. Her er oppskriften på et godt nytt år med ro i sjelen! Begynn med å male langs kanter, i hjørner og langs lister med en pensel (såkalt avsetning).


Rull over avsetningen med en liten rull. Du får best resultat uten ujevnheter hvis avsetningen ikke har begynt å tørke når du starter å male hele flater. Derfor bør du avsette en vegg om gangen.


Vi funderer på å male den største veggen i stua grå. Aller helst en ikke for lys gråfarge. Men jeg lurer veldig på om dette er idiotisk. Alle veggene våre er i bomull, bortsett fra en kortvegg med en lys tapet med litt diskret grått mønster. Ikke hvite vegger i stua.


For det er ikke alle rom som passer til å males hvite. Unngå å bruke hvitt på soverom og på stue. Ofte har veggen du skal male noen gamle skruehull eller merker. En liten sparkelspade, som denne, til å jobbe materialet inn i hullet med er også kjekt.


Etter at sparkelen har tørket bør du gå over med sandpapir eller en pussekloss. Dersom du ikke ønsker å prøvemale rett på veggen , kan du male på gråpapir og teipe dette opp på veggen med en go skånsom maskeringsteip.

Dette gjør det enkelt å flytte med seg rundt i rommet for å teste fargen i ulike vinkler. Typen belysning du velger påvirker fargen i STOR grad. H vis du har en liten stue og ønsker å skape en romslig og luftig følelse, bør du male med lyse farger på vegger , gulv, tak og treverk.


For eksempel, hvis du velger hvitt, kan det være hyggelig å jobbe med forskjellig glansgrader for å skape effekt. Matte vegger passer fint til blanke lister. Før du kaster deg ut i malingen, må du selvfølgelig forberede deg. Det er dyrt å få en maler til å male for deg. Maling av vegger er kanskje enkelt, men du må hele tiden velge den riktige malingen og forberede veggene.


Alt for ofte utsetter vi gjør det selv-oppgaver, fordi det virker som det er så mye jobb. Men med riktig planlegging blir nesten enhver jobb både mer oversiktlig og lettere. Du kan fint bruke en uke, eller mer, på å male stua.


Men du kan også fint klare det på et par dager hvis du har tenkt deg godt om før du setter i gang. Vi har mørkmalt en vegg på stuen , men vurderer å male flere, muligens i en lysere nyanse enn den mørke vi har nå. Men vi har godt med naturlig lys i tillegg til god belysning i rommet.


Mørkt rom stjeler mye lys, men skaper også mye varme i rommet. Jeg higer etter forandring, igjen. Matte farger ser ofte penere ut på veggen , og gir bedre kontraster – men dette er i bunn og grunn en smakssak.


Dette gir en ekstra pen effekt, med tanke på de fargene som er populære for tiden. En matt maling skjuler skjolder og ujevnheter bedre enn en blankere maling, sier malerekspert Heidi Sørensen fra Maleriet fargehandel i Hønefoss.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg