mandag 3. desember 2018

Mørk rom

Rom er et brennevin og blir i hovedsak laget i Karibia og langs Demerara-elven i Guyana i Sør-Amerika. Det lages også rom i India og Australia, men også andre land. Kaffe med sitron, kanel og rom.


Dette er en slags Carajillo – en drikk du kanskje har sett folk drikke i Spania, og ofte på morgenen, faktisk. Jeg har laget en versjon med kanelstang og sitronskall for ekstra smak.

Hell cl mørk rom i et glass. Tilsett en stripe sitronskall (ikke få med noe av det hvite, for det er bittert). Väldigt enkel i stilen, men fortfarande en ambitiös och bra ambassadör både för mörk rom i allmänhet och Kuba i synnerhet. Gör sig också prima som drinkbas. Barbadostillverkad rom med stor doft och smak av mandelmassa, vanilj, kanel och torkad apelsin.


Mørke gulv, møbler og tekstiler mot en mørk vegg binder rommet sammen og skaper helhet. En kontrastfarge på detaljer gjør rommet spennende.

Vil du kombinere mørke vegger med lysere interiørdetaljer, la gjerne de lyse fargene ha litt sort i seg, så kontrastene ikke blir for skarpe. Fyll opp glasset med is. Garner med den andre halve limen og cocktailbær. Rom lages hovedsakelig i Karibia og langs Demerara (en elv i Guyana i Sør-Amerika), men også i Australia og India. Rom er kjent for sin forbindelse med sjørøveri og den britiske marine.


Det finnes mørk rom (brun rom ), gyllen rom , og hvit rom (som egentlig er en klar væske). Rom tillverkas till och med i Sverige av Träkumla Rom AB på Tjängdarve Går Gotland. Träkumlas rom tillverkas dock till skillnad från traditionell rom av lokalt odlade sockerbetor. Denna svenska rom marknadsförs under namnet Altissima, som är en del av det latinska namnet för sockerbeta Beta Vulgaris Altissima och finns i fyra varianter.


Køb god kvalitets rom hos Rombo. Danmarks bedste udvalg af rom og mørk rom ! Vi har et stort udvalg og stærke priser på rom i mange varianter. I Gillian Flynns Mørke rom blir jeg utfordret igjen, men jeg elsker det!


Mørke rom er rett og slett en svært spesiell historie med et uvanlig persongalleri og med en utradisjonell oppbygging. Alt snekret sammen i en mørk , creepy atmosfære som får det til å gå kaldt nedover ryggen på de fleste.

Du merker det helt fra første side. Kjøp Mørk rom på Kelkoo. Sammenlign tilbud på Mørk rom i kategorien Bøker og magasiner fra en rekke nettbutikker samlet på ett ste og spar penger på ditt kjøp av Bøker og magasiner ved hjelp av vår tjeneste.


Caramel kan legges til mørkere rom , mens en filtrering prosess kan gjøres for å gjøre lettere rum som hvit rom. Rom laves på sukkerrør, hvor saften bliver kogt og det meste af sukkeret filtreret fra. Tilbage har man melasse, som er en mørk sirup lignende masse. I modsætning til den mørke , som bekendt lagres igennem længere tid på egetræsfade, så har den lyse rom kun lagret i ganske kort ti eller slet ikke lagret. Det er netop ’manglen’ på lagring, der gør at den ikke har fået sin mørke , gyldne.


Allerede her setter du utgangspunktet for hvilken malingstype du bør velge. Det er nemlig forskjell på hvilken maling som er best egnet til mørke og lyse farger, forteller eksperten. Skal du male hele rommet i hvitt, ser du ikke så stor forskjell.


Den här typen av rom dricks vanligtvis som avec, men det går även utmärkt att använda den mörka romen i drinkar. Med det sagt, så är det eventuellt inte så att det går att byta ut ljus rom mot mörk i vilken romdrink som helst och få ett bra resultat. Då är det bättre att följa ett recept på en drink som är avsett för mörk rom.


Jeg tror ikke at små rom alltid trenger å males i lyse farger. Det avhenger helt av hva rommets brukes til. Et soverom kan gjerne få et varmere fargevalg, mens et baderom kan med fordel ha kjøligere farger.


Hvis du ønsker å skape det koselig rundt deg, kan en mørk blåfarge være utrolig effektiv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg