fredag 21. desember 2018

Male med sprøyte

Bestill hotell i Male By. Se bilder, les kundeomtale og book! Kjapt og lekende lett å booke med. Det er fortsatt tid til å male huset. Og med en malesprøyte går jobben raskere raskere enn noen gang.


Og du slipper å dyppe.

Rakk bare ett strøk med optimal selv på et tilbygg en høst, og det var like fint og blankt til våren. Har selv prøvd å male med en el- sprøyte , og som det er nevnt spyttet den en del når jeg brukte oljemaling. Har ikke prøvd med vannfortynnet, men har troa på at det kanskje fungerer hakket bedre? Det effektive sprøytemalingssystemet har hjul og følger hvert skritt du tar.


Med litt trening vil de fleste klare å male et tak eller en vegg med malersprøyte. Skal du male tak med sprøyte anbefaler ekspertene en løsning med beholder stående på gulvet. En malersprøyte med beholderen under løpet egner seg best til å male enklere ting, som stakittgjerder og vegger og er ikke like egnet for takmaling.


Holder på å male et verandarekkverk, og det tar sin tid.

Noen som har erfaring med en slik eller annen sprøyte ? Jeg regner med at omgivelsene må tildekkes, og sprøyten må rengjøres. Bruker du malingssprøyte kan du, dersom du er svært uheldig, risikere å male naboens møblerer, vinduer eller terrasse i samme slengen. Skal du sprøyte er det veldig viktig med tildekking, fordi det gir et veldig fint støv som lett legger seg på steder du ikke ønsker.


Bruker selv en vanlig lakkksprøyte for billakk til å lakke både dører, lister og trapper med , en får som sindreb sier en mye finere overflate uten lodotter eller kostestreker. En malesprøyte er helt suveren når det skal males panelbord i tak og på vegger, utvendig trekledning og gjerder. Den kommer nemlig for alvor til sin rett der det er vanskelig å male med en pensel. Tiden er en viktig faktor når du skal bestemme deg for om du vil male noe med sprøyte. Det gikk for så vidt greit og mye raskere enn med pensel, men her gikk min minst halvparten av malingen utenom.


Vi har også prøvd å male en stol med sprøyta. Vi kunne nok tynnet malingen og skrudd ned effekten, men da ville nok noe av gevinsten gått tapt. For å kunne male på halve tiden er løsningen en utendørs rull, tipser Brekka. I tillegg trenger du en malebøtte, pensel og et forlengerskaft.


Selv om malingen påføres med rull bør man alltid etterstryke med en pensel for å unngå appelsinhud. Trinnløs og effektiv sprøyte som avgir veldig lite malingståke for å unngå malingssøl eller maskering. Med turbin for oppsamling av større mengder oppvarmet luft slik at du får den ekstra presisjonen du vil ha, hver gang.


Jobber fint ved lavere trykk og reduserer tørketiden.

HVLP (High Volume Low Pressure). Har nå prata med han kroppen på disserud maskin og han hadde overraskende nok ikke anna en godord om denne maskina. Uansett hva du skal i gang med – nye, moderne farger i stua, friske farger på barnerommet eller en ny look for hagemøblene – med ALLPaint kan du sprøyte med interiørmaling, lakk og lasur med ett og samme verktøy. Du kan bruker en pensel, en svamp eller en sprøyte. For gjør-det-selv brukere kan toppstrøk påføres med pensel eller rull.


Jotun kan være behjelpelig med teknisk informasjon ved bruk av sprøyte. Legg to strøk ved bruk av rull eller pensel. På denne måten blir toppstrøket jevnere påført, slik at glans, hardhet og bestandighet forbedres. Skrap bort løs maling med en skrape og bruk stålbørste på treverk som er grått. Treverk som har råteskader bør byttes ut.


Dersom du skraper ned til bart treverk, bør du grunne de. Behov for å dekke til det som ikke skal males ? Dekk til det som ikke skal males med en dekkeplast eller malefilt før du begynner å male.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg