mandag 31. desember 2018

Tretjære

Tretjære

Handle smart - Spar penger. Få den laveste pris her! Espegard bruntjære, kg. Klassisk brun tretjære. Tyri Tretjære Med historisk sus.


Tretjære er vår eldste behandlingsform, og en del av norsk byggeskikk. Mange historiske bygninger er behandlet med tretjære , og du finner det igjen bl. Tarinol Tretjære - leverer Milebrent tjære, Tjærebeis og Linolje produkter direkte til adressen din - Det er lett å få Tjære levert til døren.


Hvis den tynnes ut med terpentin, får du raskere penetrasjon og mindre klebrighet, noe som er ønskelig på overflater man kommer i kontakt med. Tretjære eller tjurru, er en svart eller brunsvart tyktflytende væske, som kjemisk består det en blanding av organiske syrer og estere. Tjære utvinnes ved tørrdestillasjon av trevirke, som oftest fra furu. I denne prosessen går den først over i gassform, og blir til væske ved nedkjølning.


Tretjære

Grønset Plast AS, Muldo biologiske hytte toaletter - Oppdal Tjæreindustri AS, Retortebrent Ekte Tretjære av Tyrirot - Hyttebutikken, Hyttesenteret Grønset. Møretyri Tømmerolje - Vår spesialutviklede Tømmerolje er satt sammen av ren tretjære , linolje og terpentin. Dette resulterer i et produkt som gir tømmer og stavlaft det beste utrykket, og samtidig sikrer oljen god beskyttelse mot vær og vind. Oljen trenger godt inn i sprekker, særlig i mefar og lafteknuter. Far Vidar Henden begynte å utvinne fin tretjære av gammel tyrirot på slutten av 80-tallet.


Det er fortsatt naturprodukter som gjelder for familien, og når det kommer til interiør er det mer spesifikt kaldpresset, edel linolje med fargepigmenter av naturlige mineraler. Troms i nord til Vest-Agder i sør får klimasikring i julepresang. Midlene gis til de delene av kirkene som er særlig utsatt for klimapåvirkning.


Tretjære

Tretjære har lange tradisjoner i Norge og i norsk byggeskikk. Beskytter godt mot fukt. Tretjæren gir treverket et vakkert, patinert og eksklusivt utseende og dufter godt av tjære. Gjøco Imprex tretjære er en lys og vannavvisende blandingstjære.


Kan også brukes på trykkimpregnert trevirke og til impregnering av rep og tauverk. Tretjære , gul til brunsvart organisk væske som består av bl. Fås ved tørrdestillasjon av trevirke (milebrenning) og er et biprodukt ved produksjon av trekull. Tretjære var tidligere et viktig handelsprodukt fra skogsbygdene her til lands.


Tretjære

Den fineste tjæren får man av gamle tyrirøtter. Foretrekker du en transparent trebeskyttelse fremfor dekkende maling? Da kan TREBITT-produktene. Det er viktig å være obs på at man ved valg av tretjære , eller ved kjøp av en tidligere tjærebehandlet hytte, binder seg til videre tjærebehandling. Tjærebehandlede flater bør ikke overmales med hverken maling, beis eller tjærebeis, da det kan føre til gjennomblødning og oppsprekking.


Grunnen til tvil er enkel: Ren tretjære tørker svært sakte og smitter veldig lenge. Dessuten er det en kunst å smøre den på. Helst bør det være en sommerdag med over grader i lufta, og helt tørt i været.


Uansett vil tjæra sørge for at du neppe kan male eller dekkbeise på mange år: den smitter gjennom og misfarger det meste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg