mandag 15. oktober 2018

Maling vindu innvendig

Maling vindu innvendig

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo. Vi har mange typer vinduer på lager og kan spesial bestille etter mål.


Denne filmen gir deg en enkel veiledning til forarbeid og maling av vinduer inne. Spesialmaling for dør og vindu. På vinduer og dører kan du velge beis, dekkbeis, olje eller spesialmaling for vinduer og dører. Bruk av vanlig maling vil ofte medføre vinduer som går tregt og er vanskelige å bruke. Gjør jobben riktig, og du kan få et vakkert resultat som holder seg godt i mange år.


På veggene er det valgfritt om du vil gå for beis, dekkbeis eller maling. Det gjelder ikke vinduer og dører. En vanlig myk maling her betyr vinduer som går tregt og vanskelige å bruke.


Maling vindu innvendig

Hos Maxbo finner du et stort utvalg av maling til vegg og tak til innvendig bruk. Kjøp på nett eller i butikk. Vakre omgivelser gjør oss godt.


Bruk kvalitetsprodukter fra Jotun, Sika, Trestjerner, Beckers, Flugger, Quick m. Sørg for å bruke blå vindustape som kan sitte på i flere dager, og som er lett å ta av, anbefaler Mette Dahl. Ikke glem å skrape bort gammel maling på undersiden! Vi utfører alle typer malertjenester, innvendig og utvendig. Fjern gammel maling med slipepapir.


Sår og ujevnheter sparkles, og slipes ned med slipepapir etter at sparkelen har tørket. Slik fortsetter du til du får et jevnt og fint underlag. Slipestøvet fjernes med en fuktig mikrofiberklut. Bart treverk grunnes med en pensel. Masker vinduet med en UV-bestandig maletape.


Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. Det er et vindu som åpner seg utover i bunnen, om det er forståelig, og det skal males hvitt. Må man har grunning først og isåfall hvordan får man overflaten jevn og fin?


Dør og vindusmalinger er laget for å sitte godt på høvlet underlag, og trekke godt inn i treverket slik at du får en god beskyttelse mot råte. Ved små sår, skader og slitasje må produktene rengjøres grundig før produktet behandles med lakk eller maling. Innvendig vedlikehold. Slip med fint sandpapir og påfør 1-strøk etter behov.


Husk mellomsliping ved flere lag. Ved etterbehandling følges våre generelle råd om behandling. Skrap av eventuelle løstsittende rester av maling. Sparkle og pusse om nødvendig.


Grundig rengjøring for å fjerne støv og skitt. Det er heller ingen regel at tak og vindu skal ha samme farge. Farge på vinduer og gerikter fordrer ikke farge i tak og på taklist. Disse kan skille lag uten problemer, sier han.


Det skaper fin sammenheng, sier han. Listverk, dører og vindu. Blank maling på taklistene vil gi et markert skille mellom vegg og tak. Da bør de males med samme matte glansgrad som taket.


Maling vindu innvendig

Det kan være vanskelig å male gamle vinduer – men bare dersom du har ventet for lenge. Begynner du i tide, er det lett. Du trenger: Varmluftpistol eller varmelampe, maligsskrape, kokt linolje og terpentin eller maling til grunning. Løs maling fjernes med malingsskrape. Men hvis profilene er gjemt under tykke malingslag, kan det være greit å ta bort malingen.


Skal all maling fjernes, bruk en speedheater eller varmluftspistol. Raskt, enkelt og billig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg