tirsdag 16. oktober 2018

Hvitt hav

Norges største bokutvalg, finn din favoritt! Ferskvann eller saltvann, haspel eller flue. Vi har fiskeutstyret du trenger! Alltid stort utvalg og god service.


Se hele utvalget og kjøp online på BAUHAUS. HVITT HAV er blitt en storslått fortelling, raffinert og besk, med lang ettersmak.

Roy Jacobsens andre roman fra Barrøy, HVITT HAV , er om mulig enda bedre enn De usynlige. Kanskje fordi den dramatisk oppbygde fortellingen har et ganske annet spenningsnivå, naturlig hjulpet av det rammeverket den er satt inn i. Hvitt hav (Innbundet) av forfatter Roy Jacobsen. Pris kr 3(spar kr 47). Se flere bøker fra Roy Jacobsen.


Denne gang spenner Roy Jacobsen en sterk og handlingsmettet roman om et skjebneår i norsk historie. Bla i boka Romanen bæres trygt oppe av en romanforfatter som fører et vidunderlig vakkert språk og har en poetisk kraft. Dialogene og de kraftfulle uttrykkene på lokal dialekt skaper autentisitet.

Kapitlene og scene etter scene rundes av med eleganse og finesse. Gjennom Ingrid fortelles en historie om styrke, og om svakhet. En historie om fortvilelse og omsorg, om sorg og om savn.


De usynlige er en vakker liten roman om en liten familie på en øy i nor malt mellom kreftene i hav og himmel. I ein sannsynleg tredje roman fryktar eg at den vesle jenta til Ingrid skal vekse opp og bli noko heilt ekstraordinært, om ho då ikkje går grandiost til grunne. Det gjer meg litt forstemt. Historia om livet, slitet, kjærleiken og døden i De usynlige var dramatisk nok. Kjøp boken billigere hos Adlibris!


Som i forrige bok De usynlige, som kunne het Det usagte, er heller ikke denne overforklart, men på en litt anna måte. Ingrid har vendt tilbake til sin barndoms øy, og tror hun er alene. Hun setter garn og ruster seg for vinteren. Hun klyver over gjerdene som da hun var barn.


Men hun er ikke noe barn. Og på uventet vis får hun oppleve kjærligheten gjennom noen intense vinteruker. Svært lave priser på norli. Gratis frakt over 300. Sjekk beholdning - klikk og hent i din Norli-bokhandel.


Se vårt store utvalg og gode priser.

Denne gangen lytter jeg. Finn Roy Jacobsen Hvitt Hav. I alle fall inntil videre. Jeg skal lese noe annet, hva som helst egentlig, så lenge det ikke er selvpublisert. Alle tips mottas med takk!


Ingrid drar tilbake til Barrøy som voksen, og skaper seg et liv der ute. Vandrende i fjæra finner hun lik av soldater, og en halvdød som hun pleier til live. Hvit som maling til bygning og kunst. Kunstnere har trolig alltid hatt et forhold til hvitt.


De greske templene ble bygget av hvit marmor, mens de fleste av statuene deres trolig var malt. Tid og vær har gjort dem hvite. Som malerfarge var hvit knapt oppnåelig i tidligere tider.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg