tirsdag 30. oktober 2018

Lage påskepynt med barn

Nordens største utvalg! Forslag til påskepynt som barna kan lage og andre formingsaktiviteter i forbindelse med vinteren. Lage påskepynt med barna? Lag påskepynt sammen med barna Ønsker du å være kreativ og lage ting selv?


Vi gir deg noen enkle tips til hvordan lage påskepynt med friske blomster, greiner, eggeskall og litt tilbehør.

Ta gjerne med barna og lag ting sammen. De eldste barn greier kanskje å klippe ut selv? Om dere å ønsker å henge de opp etterpå, kan dere lage et lite hull i toppen. Hvorfor: I følge Rammeplanen skal barnehagene gi barn mulighet til å uttrykke seg.


Her får du en smaksprøve på av bildene, som vi har gruppert etter tema. Det gir også litt innsikt i hva slags påskepynt som er vanlig å lage i barnehagen. Hånd-kyllinger – klippede eller malte hender blir fine påskekyllinger.

Barn synes alltid det er gøy å få bruke sine egen kropp, også i formingsaktiviteter. Snart kommer påsken til oss og jeg har hatt lyst lenge i den forbindelse å lage noe påskepynt til huset. Men jeg hadde ikke lyst å bruke så mye penger på å kjøpe masse nye ting inn. Jeg søkte på nettet og fant denne siden: Spottedcanary.


Har begynt å tenke på hva vi skal lage i barnehagen til påsken. Det er gøy å lage påskepynt sammen med barn eller barnebarn. På Sjølingstad Uldvarefabrik selger vi filt, garn og ull i fine påskefarger. Filtkyllingene øverst er laget av elever fra Nyplass skole.


De har brukt hobbyfilt og filtnål, inni kyllingene har de lagt litt sjoddi (resikulert ull). Stort utvalg av påskepynt hos Kontorkatten. Alltid lave priser, kjøp uten konto! Alt innen skolemateriell, kontormateriell, forbruksmateriell og rengjøring.


Maletilbehør til kjempebra pris. Kjøp materialene her! Ha det gøy sammen med barnet deres – og de andre der hjemme – når dere lager morsomme og kreative ting til påske.

Du trenger kun en beholder, bomull, karsefrø og vann. For barn er det kjekt å lage beholderen selv. Bruk fantasien, alt fra små plastbeholdere til keramikkpotter kan brukes.


Karsefrø får du kjøpt i blomsterbutikker og hagesenteret. Det finnes også noen matbutikker som selger det. Hva: Vi lager påskepynt av papiresker vi har brettet selv.


Utstyr: Papirark i forskjellige farger (litt tykkere enn vanlig kopiark til esken), saks, lim, evt maleutstyr, øyne, av plast med bevegelige pupiller, fjær, pomponger. Hvordan: Vi startet med å brette egne esker med hvitt og gult papir, hvordan ser dere på tidligere innlegg HER. Norgesglass gjort om til søt påskepynt. NÅLEFILTING – perfelt til å lage påskepynt av. Hvordan du kan lage disse søte nålefilting figurene kan du blant annet se mer her.


Flere dekorasjoner til påske. Kreative barn – Sorter materialet og la barna få fritt spillerom til å lage nettopp sin kylling. Det gjelder å la dem tenke utenfor boksen og oppfordre dem til å bruke andre ting enn lim, for eksempel. Grunnen til at de tenker lim, er fordi de ikke vet om noen andre måter og feste ting på.


Der finnes også mye pynt man kan lage sammen med barna. I stedet for å male påskeeggene, som kan være litt krevende for de aller minste, kan man for eksempel surre litt garn i fine farger rundt eggene for å gjøre de fargerike, og også mer hardføre. Det er tid sammen med barna i en hektisk førjulsti det skaper minner og tradisjoner og det er kjempefine gaver til familie og venner.


Med disse enkle delene i tre kan barna selv designe og lage egen påskepynt på en enkel måte! Her er ornamenter barna kan lage. Har du laget påskepynt med barnet ditt?


Bilder lånt fra ORIGAMI CLUB og origami-fun.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg