fredag 27. juli 2018

Sette opp veggplater

Sette opp veggplater

Veggplater er en praktisk og effektiv måte å få nye vegger hjemme. Alle vegger med feste til spiker eller skruer er egnet for å sette opp veggplater. Huntonit veggpanel er den perfekte løsningen når du skal fornye ett eller flere rom, eller sette opp et nybygg. Veggplatene er svært enkle å montere og resultatet blir både pent og klassisk.


Sette opp veggplater

En stor fordel er at Huntonit er ferdigmalte veggplater slik at du slipper maling og annet etterarbei som sparer deg for masse tid under oppussingen. Dersom du vil bevare betongveggene, men ha mulighet til å henge opp bilder uten å bore i veggen, kan du montere taklister som er kraftige nok til å henge bildene i. Har sett det mange steder hvor det er forbudt å bore hull, som i utleiehybler og f. Hvis du er alene om å sette opp takpanel i hele lengder, kan du lage deg en “tregaffel” som du trer inn over det panelbordet som skal settes opp og f. På den måten henger bordet fast, og du kan arbeide forholdsvis fritt. Ferdigtapetserte veggplater eller plater som er klare for maling eller tapet gir raskt et nytt rom, og du får slett vegg på 1-2-3. Her viser vi hvordan Walls2Paint fra Forestia kan monteres. Tips og råd til deg som skal bygge hus, hytte eller garasje eller pusse opp.


Deretter kan du sette inn flere skruer, og gjentar dette på den andre siden. Fest veggen i gulv og tak, og så er rammeverket klar til å kles med gips eller veggplater. Sett opp vegger på 1-2-3. Ser at noen av platene som er å få kjøpt er så tykke som 11mm.


Sette opp veggplater

Du trenger ikke slipe, pusse, sparkle eller grunne for å få en pen, slett vegg. Ved å sette opp slette veggplater som er klare til maling eller tapetsering utenpå eksisterende vegg, sparer du mye tid på forarbeid. Du kan enten sette opp et stenderverk først, eller feste platene rett på veggen.


Det viktigste er at underlaget er rett, dette kan måles med et vater. Dra over en tynn stripe lim før du klikker neste plate inn i skjøten fra den forrige. Skal du sette opp plater i et rom med mer utfordrende form, kan det være lurt å få hjelp. Alltid perfekt resultat – Vi er veldig fornøyde med Huntonit.


Sette opp veggplater

Selve prosessen går lett alene eller i samarbeid med noen og tar ikke mer enn et par timer. Når du skal sette opp takplater er det et par ting du bør huske på i prosessen, hvis du jobber med panel i naturmaterialer. Arbor ferdigmalte glatte veggplater i spon kommer i to lette og behagelige farger, som passer i de fleste rom. Med et minimum av innsats kan du få lyse og smakfulle vegger som holder seg i år etter år og gir rommene dine et helt nytt utseende. Det beste er at veggene er så enkle å sette opp.


Ferdigmalte interiørplater eller veggpanel er kommet for å bli. Altså et ekte furupanel som settes opp rekordraskt – og det lukter til og med furu av den. Når du kommer til et hjørne måler du opp bredden på den siste plata, og sager av i riktig bredde. I skjult hjørne skal det være minst mm ekspansjonssfuge, og i oppehjørne skal det være mm mellomrom.


I hjørnet spikres platene fast. Legg fugemasse i hjørneskjøten og stryk over med en fuktig finger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg