fredag 19. februar 2016

Uteplanter i krukker

Nordens største nettbutikk for hjeminnredning. Shop online til gode priser. Få inspirasjon til hjemmet - sjekk ut våre siste interiørnyheter! Stort dekorsortiment. Dekorer med detaljer fra Jotex.


Sørg for at det er dreneringshull i potten for å sikre god drenering og bedre oksygentilførsel.

For å hindre at jord kommer ned i dreneringen og tetter dreneringshull, legges et lag med fiberduk, tøy eller lignende. Se årets nye krukker til terrassen Nå har vi fått inn mange nye flotte utepotter for sommersesongen. Du kan velge mellom stilige blomsterpotter i plast, keramikk og kurver. Pottene finnes i mange forskjellige former og fasonger.


Så nå har du mulighet til å få det ekstra fint på terrassen med frodige krukker. Bevisst bruk av form på krukker og planter med spesielle blader eller blomster kan skape spennende stemninger og bli alt fra morsomt til dramatisk. Vanne, gjødsle og knipe. Da fordamper ikke vannet så raskt.


Sommerblomster er kraftigvoksende og har derfor en enorm vekst på kort tid.

Krukker er trendy som aldri før – og desto flere krukker , desto større utgifter til planter. Men det trenger ikke å være sånn – det går nemlig helt fint å overvintre både stauder og andre flerårige planter i krukkene som du kan ha glede av i mange år. Start med å rengjøre innsiden av krukken din.


Gjør den helt ren, for dette liker blomstene dine. Selv om det er nå trendy med skitne krukker , må fortsatt innsiden være plettfri. Er det en liten potte med hull i bunnen, legg sand helt nederst. Det er utrolig viktig å gjødsle. Enten du har en hage eller balkong, krukker gjør underverker for uterommet :) Selv har jeg rett mange stående rundt om, og i dag deler jeg mine beste triks for å lykkes med krukkene.


Veldig upedagogisk bilde over her…. For store krukker er bra, små er dumt! Mange velger ofte typiske vintergrønne busker som supplement til sesongblomster som kan plantes i krukker og bed. Og vintergrønne busker som tuja, barlin einer og rododendron, kan gjøre uteområdet spenstigere ved at man lager grupper med ulike høyder og størrelser. Plantasjen er det ledende varemerket for planter i Norden.


Med våre over 1butikker i ulike formater og et voksende antall mindre butikker nærmere befolkningen i. Blåbærbusken trives godt i krukker og kan absolutt anbefales til dette. Busken liker seg best på solfylte plasser, noe som gir best fruktsetting, men blåbærplanten kan helt fint også klare seg i halvskygge. Vintergrønne busker har et stort mangfold av former og farger og gir et godt samspill med de andre hageplantene.


De passer godt i krukker , ved inngangspartiet, på balkongen eller som vintergrønne busker i skråning.

Vintergrønne hekkplanter skjermer mot innsyn hele året og de egner seg godt på skyggefulle plasser. Går du for en mer rå og rustikk look, er det beste tipset å ta en tur i skogen. Vi har et stort utvalg av dekorative potter og krukker som passer alle uteplasser, terrasser eller balkonger. Hengende sommerblomster er vakkert og det passer utmerket å bruke ampler eller hengende potter til dette. Disse kan henges på kroker, i trær, braketter og lignende og skaper et hyggelig og frodig miljø.


Det meste kan overvintres i krukker , hvis de har rett herdighet og plasserer et passende sted. Det viktigste er likevel at du tar høyde for plantens vekst når du velger potte, og at ikke planten er så stor når den plantes. Den lille georginen her tåler f. Og andre krukker og planter, som f. Karina tar bare planten opp av potten. Klipper av toppen og plasserer den i en liten kurv, som hun har fôret med spon eller sagflis i bunnen.


Blomstrende uteplanter Blomster utendørs! Følg årstidene og pynt opp balkong og uteplass med vakre blomster, trær og planter i store krukker , fra tidlig vår til sen høst. Gjør små og store flater grønne ved hjelp av potter og krukker , plantekasser, blomsterkasser og ampler. Kanskje legger du planer for nye be eller diskuterer med naboer som også er kommet ut av vinterdvalen. På sidene våre om uteplanter gir vi enkel informasjon om plantenes egenskaper og hvordan du holder dem fine og friske sesongen gjennom.


Hvis du velger krukker av lett materiale er det enkelt å flytte krukken etter behov. Bland inn ekstra gjødsel som varer hele sommeren (langtidsgjødsel til krukker selges i små poser eller bokser) - Eller, bruk flytende gjødsel en gang i uken. Skal du reise bort et par dager, setter du krukkene i skyggen, da vil ikke plantene tørke like fort.


Markblomsten blåknapp er vel ekstra viktig, men den er ikke så relevant for krukker da jeg tror den har for kort og sparsommerlig blomstring. Det finnes veldig mange ulike typer knapp, de er alle gode humleblomster. Jeg har i år noen planter av Scabiosa columbaria (bilde) i krukke og så langt er jeg godt fornøyd. Stauder i krukker og urner går fint.


I krukker og urner bør man unngå de vinterømfintlige variantene. Det må være hull i bunnen, så overskytende vann får renne ut.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg