tirsdag 2. februar 2016

Alfabetet små bokstaver

God og myk matte som garantert blir populær blant de minste. Hver strimmel har en bokstav nederst. Disse skal legges i riktig rekkefølge etter alfabetet.


Dokumentet inneholder bilder til to hele alfabet. Når bildet er ferdig kan elevene skrive rekken med bokstaver i sin skrivebok.

Hvilke kompetansemål brukes disse kortene opp i mot? Det latinske alfabetet vart teke i bruk for norsk og dei andre skandinaviske språka samtidig med kristendommen, og tok over for runealfabetet. Dei to alfabeta heldt likevel fram å eksistere side om side i fleire hundre år.


Alle bokstavene er illustrert med skriveretning. Pultstripene er utformet slik at de kan brukes til mange ulike ting – les mer under! Alfabetstriper med små bokstaver , fire varianter.


Plasser bokstavene i alfabetisk rekkefølge.

Alle brikkene er forskjellige så de passer kun på rett sted. Lær alfabetet med små bokstaver på en morsom måte. Brikker:Størrelse:36. I det greske og det latinske alfabetet er bare bokstaver med røtter i det nordsemittiske alfabetet tatt med. De små bokstavene ble først utviklet i middelalderen, og er derfor ikke tatt med.


Uttalen av bokstavene i det moderne latinske alfabetet varierer så sterkt fra. Gøy med bokstaver - gratis aktivitetsark med hele alfabetet Disse aktivitetsarkene med bokstaver har vi laget for å inspirere barn til å utforske alfabetet. Da skal vi også se på hvordan nye tegn er blitt plassert inn i alfabetet blant de bokstavene som fantes fra før.


Arne Torp er førsteamanuensis i nordisk språkvitskap ved Universitetet i Oslo. Søk Fortere, Bedre og Smartere her! Hele alfabetet Har du et barn som skal til å lære, eller holder på å lære alfabetet ? Det er en brikke for hver bokstav i alfabetet. Så har du den perfekte wallstickeren til veggen her. Når du kjøper veggdekorasjon på et wallsticker-ark, kan du sette wallstickerne opp enkeltvis.


Hver bokstav passer kun over en illustrasjon av et ord som uttales med denne bokstaven som første lyd. Alle bildene representerer ord som er vanlige og med tydelig uttale.

Men det er flere lyder enn bokstaver i det norske alfabetet. For eksempel skiller vi i norsk mellom lange og korte vokaler, og til sammen er det atten vokale lyder i norsk: kort a – lang a, kort e – lang e, kort i – lang i, kort o – lang o, kort u – lang u, kort y – lang y, kort æ – lang æ, kort ø – lang ø, kort å – lang å. Alle barn elsker å lage enkle ord på kjøleskapet eller magnettavle med magnetiske bokstaver. Disse plastbokstavene er fargerike, store og enkle for små hender å håndtere. Sett med små bokstaver. Pakket i resirkulerbar oppbevaringsboks med lokk.


Dette settet gir muligheter til å kombinere bevegelse og aktivitet med innlæring. I aktivitetene hopper man f eks langs alfabetet , vrir seg i tallene, spiller bondesjakk mm. Instruksjoner til aktiviteter følger me men du kan fint finne på egne aktiviteter. Det består av de samme bokstavene som romerne brukte, men med noen få tillegg.


Utökning av alfabetet. Bokstav - og tallbrikkene leveres i stoffpose.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg