mandag 13. august 2018

Hvordan male takplater

Denne filmen gir deg en enkel veiledning til forarbeid og maling av slette tak inne. Gjør jobben riktig, og du får et vakkert resultat som holder. Kan jeg male plastbelagte takplater. I så fall hva bruker jeg og hvordan går jeg frem?


Se over taket om det er noen sprekker eller lampepunkter som skal flyttes hvor det er gamle hull. Da tetter du igjen hullene med akryl, før du går i gang med å male , sier Sypriansen.

Start med kantene – Når vi skal til og male tak, er det viktig å gjøre det samme som vi gjør når vi maler veggene. Det betyr at vi maler kantene først. Slik kan du male raskere, samtidig som du med avstand til det du skal male lettere kan oppdage feil.


Hvilket tak man har vil ha betydning for hvilken maling man bruker, og hva man må gjøre før man begynner å male taket. Du kan gjerne male litt inn på taket. Så er det tid for å rulle taket, forlengerskaft gjør jobben mye lettere og raskere.


Rull like langt som du har malt listene. Planlegg malingen, vi vil male i kors – i begge retningene.

Vi begynner med å male fra vinduet til høyre, neste strøk legger vi fra vinduet slik at vi maler med lysinnfallet. Det pleier å gå helt fint å male slike plater, og det er ikke noe hukus pokus å få det til. Vask taket grundig først, så du er sikker på at alt fett og smuss er borte fra taket.


Til dette er en grovrent eller kraftvask godt egnet. Når taket så er tørt, er det klart for maling. Noen i mindre takplater , andre som plater i full lengde fra takfot til møne.


Hvordan male tidligere malt tak med panel og MDF. Denne bruksanvisningen gjelder for tidligere malt takpanel og mdf. Fra takplater til slette tak - Male taket - ifi. Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg. Les Mer Jeg aksepterer!


Får man stoppet prosessen og male opp igjen stedene det er flasset (litt over hele taket), eller vil det være vanskelig å stoppe slik at vi må forvente at all malingen snart er borte? Er år forventet levetid på maling på takplater , eller burde det holdt lenger? Bestill hotell i Male By. Se bilder, les kundeomtale og book! Søk Fortere, Bedre og Smartere her!


Finn Maling Av Tak Inne. Kjapt og lekende lett å booke med.

Denne fremgangsmåten gjelder for maling av tak av gips eller takplater. Følg disse seks tipsene når du skal male taket. Se hvordan du enkelt og effektivit maler taket inne - på sekunder.


Skal du i gang med å kappe takplater ? Slik gjør du det og her er det du må tenke på. Når du legger eget tak med takplater av stål blir du på et tidspunkt nødt til å kappe til platene. Først er du nødt til å velge riktig verktøy for jobben. Det du kan gjøre er å sette opp en list, altså lene den mot veggen når den er tørr for å se hvordan det blir.


Etter dyrekjøpte erfaringer med uvær og stormer som løftet takene, vet vi også i dag hvordan de festes skikkelig. En annen ting med slike takplater er at snøen sklir av. Det kan være veldig greit på både uthus og bolig, men for eksempel på en barnehage vil det da være ekstra krav til snøfangere eller andre tiltak, forteller Gåsbakk.


De er som oftest laget av stål med polyesterbelegg eller maling som toppstrøk. Før i tiden ble dette toppstrøket laget av plastisol som hadde en tendens til å begynne å flasse etter en del år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg