onsdag 22. august 2018

Hus beis

Hus beis

Velger du Trebitt beis står du fritt til å senere velge en mer dekkende behandling med dekkbeis eller maling. I motsatt tilfelle, kan du ikke velge beis hvis huset først er malt. Tenkt derfor godt gjennom hvilket utseende du er på jakt etter, før du velger utendørs behandling av din nye bolig.


Hus beis

Tidligere beisede hytter og hus som trenger et nytt strøk skal også vaskes godt, og løstsittende beis skrapes av. Deretter grunner man på bart treverk før flaten er klar for toppstrøk. Oljebeis er den klassiske beisen. Den er transparent og forholdsvis rimelig og holder gjerne i fire-fem år før den må overbeises. En grunn til å holde seg til beis , er at en beiset vegg alltid vil puste uansett hvor mange ganger du beiser.


En isolert yttervegg i et hus må nemlig alltid være tettere på innsiden enn på utsiden. Beis er en overflatebehandling som trenger inn i veden og lar treets struktur og overflate være synlig. Hus som er behandlet fra før med maling, dekkbeis eller beis skal ikke grunnes. Hus som fra før er beiset kan påføres ny beis , dekkbeis eller maling. Hus som tidligere er dekkbeiset kan dekkbeises eller males.


Hus beis

Hus som er malt kan bare males eller påføres dekkbeis som er spesielt beregnet for malte flater. Med beis fremhever du treets struktur og ådring, og det naturlig fargespillet kommer frem. Bestanddeler i beisen trenger noe inn i veden og gir en tynn overflatehinne som beskytter veden mot lys og vekslende fuktighet. Egnet til: Beis er egnet til nytt og gammelt treverk.


Fukt, regn og duggfall kan være en utfordring når det males, dekkbeises eller beises på høsten. Når temperaturen ute blir lavere og fuktigheten høyere bruker maling, dekkbeis og beis lenger tid på å tørke, forteller Kristian Sæther, merkevaresjef i Jotun, til Dinside. Men det er absolutt mulig å gjøre - bare du tar visse. Tyrilins interiør- og eksteriørprodukter henter fjellets vakre lys og farger helt inn i hytta og fremhever hytteveggens naturlige utseende.


Maling, beis eller dekkbeis? Beis er en transparent overflatebehandling som lar treverkets struktur og overflate være til dels synlig. Strukturen vil avta noe for hver behandling, mens beisfargen blir kraftigere for hvert nytt strøk. Beis er lett å påføre og har et påføringsintervall fra 1-år avhengig av klima. Men selv om du har lyst på det som i øyeblikket er mest moderne, kan det være lurt å huske på at vi har et slags felles ansvar for utendørsmiljøet.


Hvis du vil skifte husfarge bør du heve blikket og vurdere om fargen du ønsker deg passer inn i nabolaget og området. Ta gjerne en prat med naboen – ditt hus kan være hans utsikt. Kledningen må være tørr når du begynner å beise. Stryk ut beisen på maks 2–bord av gangen i hele bordets lengde for å unngå skjolder. Husk å mette endeveden (flere strøk vått-i-vått).


Unngå å beise i fuktig vær eller i direkte i sollys. Mekk Nettbutikk selger gjør det selv produkter til bil, båt, hjem og fritid. Her er de brune, grå, sorte og røde fargene som dominerer.


Ta hensyn til den norske tradisjonen av fargebruk i fjellheimen. Vegger får struktur og liv. At tre produkter havarerer allerede etter halve testperioden betyr strykkarakter for de berørte produsentene.


Velger man dårlige produkter, blir det enda dyrere, uttaler Karin Stenmar, sjef for bærekraft i Folksam. Beis har kortere levetid enne dekkbeis (de hyppigste vedlikeholdsintervallene). Ifølge Fokus på tre er beis et transparent produkt, noe som innebærer at trestrukturen kommer tydelig frem. Ulempen er imidlertid at levetiden er kort, fordi pigmenteringen er svak og derfor brytes trefibrene ne og man må opp på stigen ved hyppige mellomrom, minimum hvert fjerde år. Tips og råd til deg som skal bygge hus , hytte eller garasje eller pusse opp.


I dag her vi et hus som er beiset brunt. Vi ønsker å gå fra mørkt til lyst på dette huset og trenger noen tips og råd. Bør jeg fortsette med beis eller maling for best resultat? Hvor mange strøk bør jeg regne med for overgangen fra mørkt til lyst hus ? Og takker på forhånd for tips, råd og svar. Hus og bygg Hus og bygg Hus og bygg Belysning Brannsikring Byggevarer Dør og vindu Garderobe og.


Utemaling, - beis og -olje. Beis og dekkbeis, oljemaling og vannbasert maling. Hva er det for noe alt sammen og hva skal man bruke hvor? Sørensen ved Maleriet Fargehandel AS om å forklare de ulike produktene.


Transparent beis Vi har bedt Vi i villas malingsekspert, Heidi S. Vi starter i den mest gjennomsiktige delen av skalaen, med beis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg