fredag 17. august 2018

Farge grunnmur

Mange velger hvit grunnmur da de synes det gir et rent uttrykk. Men en uheldig virkning av hvitt, er at det gir huset inntrykk av å sveve over bakken. Det beste er derfor å velge en farge som har god jordkontakt, for eksempel en lys jordfarge. Du kan også velge en dempet versjon av husfargen. Hun minner også om den praktiske siden ved å ha en egen farge for grunnmur : – Alle hus bør ha en egen grunnmursfarge på grunn av vedlikeholdet.


Har man et hus som gror opp av bakken uten klar grunnmur , vil den nederste delen alltid se møkkete ut. En adskilt grunnmur i egen farge kan lettere vedlikeholdes, forteller hun. En pen grunnmur , malt i en vakker farge , underbygger husets eleganse og skaper en helhet.


Har du derimot en grunnmur full av sprekker, skader, flass, sopp eller mosevekster, hjelper det ikke at huset ellers er vakkert og nymalt – grunnmuren ødelegger og trekker hele inntrykket ned. Mens en grunnmur med lik lyshet, eller som er mørkere enn huset, lander det på bakken. De fleste hus kler best å stå på en mørkere grunnmur. Grunnmuren må matche fargen på panelet. En svartaktig farge i bunn og hvitt på toppen, vil fort virke sjenerende.


Se på både farge og kulør. Grått har for eksempel mange nyanser, sier han. JOTUN DryTech Murmaling gir muren et flott, matt utseende som varer. Murmalingen er diffusjonsåpen, samtidig som overflaten er svært vannavvisende. Velg farge på grunnmur med omhu, den er langt viktigere enn du tror.


Her får du vite hvilken farge du bør gå for. Hvis man har en høy grunnmur , kan en mørkere farge være fin, men ikke så mørk som huset. Har du et antikt hvitt hus, vil det virke møkkete med en kritthvit grunnmur under. Tenk helhet, sier Tale Henningsen til ifi. Det gir huset tyngde og ankrer det til grunnen, sier malermester og dekorasjonsmaler Gunnar Large.


Klaveness mener også at man bør ta hensyn til husets farge. En grunnmur kan fortrinnsvis males i en farge som gir huset en solid forankring i grunnen den står på. Husk for all del på grunnmuren, som er en viktig del av huset og helheten. Farger på grunnmuren.


Alt for mange maler den kritthvit av gammel vane! Inspirerende bilder av mur og grunnmur. Marine, Protective and Powder Coatings Jotunkonsernet. Malingen har god heft, er lett å påføre og dekker godt. Spesialmalingen gir en silkematt overflate som er lett å rengjøre.


Velg en lys farge på grunnmuren dersom husfargen er lys. En lys grunnmur vil skape en delikat helhet. Har huset en mørk farge , bør du velge en mørk farge på muren som forankrer huset i terrenget.


En mørk farge på grunnmuren gjør at huset ser stødig og harmonisk ut. Har du egghvit hus og ønsker en grå mur, velg en gråfarge med gult i. Velger du en nøytral grå, vil grunnmuren din skinne i kaldt lyseblått. Det har med refleksjon fra himmelen å gjøre.


Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. Det er ingen fasit på hvordan en grunnmur skal se ut. Men på denne måten kan du få en pekepinn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg