tirsdag 14. august 2018

Eterisk sitronolje

Granolje fra grannåler og ingefærolje av roten av ingefær. Vanligvis er det en spesiell plantedel i en bestemt plante som inneholder eterisk olje, men det finnes unntak. Fra pomeranstreet blir det utvunnet tre forskjellige oljer. Eterisk sitronolje som er velegnet til bruk i kosmetikk og godteri.


Eterisk sitronolje

Dette er det viktig å huske på når man anskaffer sitronolje , slik at man får tak i olje av god kvalitet. Fra skallet kan man utvinne 4- eterisk olje, noe som betyr at man kan få én milliliter olje av tre sitroner. For alle som liker lukten av sitron og å omringe seg selv med denne aromaen, vil eterisk sitronolje være flott å spraye rundt i huset.


Du kan til og med bruke det som parfyme eller etterbarberingsvann. Allikevel, er det få som har de ordentlige maskinene til å lage denne typen olje. Eterisk betyr flyktig og lett fordampbart, og dermed skiller eteriske oljer seg fra, f. Kjøp Urtegaarden eteriske oljer. Eterisk olje er oljer som finnes i mange plantedeler og utvinnes av disse ved destillasjon med vanndamp, ved pressing ( sitronolje ), uttrekking med organiske løsemidler eller ved behandling med fett (enfleurage).


I de to siste tilfellene renses det produktet man får på forskjellige måter. Sitron (citrus limonum) Pris NOK 10inkl. Den eteriske oljen har en ren frisk og syrlig sitrusduft. Eksempler på eteriske oljer er rosenolje, jasminolje, sitronolje og eukalyptusolje. Den første eteriske oljen som ble framstilt ved hjelp av destillasjon, var antagelig rosenolje som ble lagd i Persia på 800-tallet.


BeeOrganic er en bærekraftig nettbutikk med økologiske, miljøvennlige, økologiske og rettferdige varer. Velkommen til grønn handel! Lemon kan også anvendes ved appelsinhud og ved flass i håret. Lemon er en velduftende olje som kan anbefales spesielt ved kviser og fet hud.


Eterisk sitronolje

Kløestillende egenskaper. Oljen kan også virke styrkende på immunforsvar ved forkjølelse og lindrende på ømme og stive ledd og ved lett hoste. Citronella er en effektiv olje for å holde insekter på avstan kan virke oppløftende ved utmattelse, kløestillende, lindrende ved lett hodepine og styrkende på immunforsvar ved forkjølelse. Essensiell sitronolje har sterk antiseptisk og rensende effekt, og strammer opp porene og virker lysnende. Oljen forekommer i oljerom i fruktskallets flavedo (den ytterste gule del).


Oljen er også en populær dufttilsetning i parfymer og rengjøringsprodukter. Eterisk olje av sitron kan være sensibiliserende og allergifremmende, så hvis du mistenker allergi, skal du ikke bruke oljen. Oljen er fototoksisk og kan gjøre huden mer følsom for sollys. Sitronolje blir ofte blandet med en basisolje og andre eteriske oljer. Slik gjør du: Bland alle ingrediensene og rist flasken.


Eterisk sitronolje

Ta noen dråper og masser inn i ansiktet. Bruk aldri sitronolje ren på hud. Både mandelolje og jojobaolje fungerer godt for å gjennoppfukte huden i ansiktet.


For ekstra glans kan man blande i litt nyperosefrøolje. Den bidrar til å lysne og jevne ut hudtonen, samt hjelpe på akne og oljete hud. Sitronoljen sies også å kunne være bakteriehemmende, leverstyrkende, rensende og avgiftende.


Eterisk sitronolje

Det vil blande seg med en hvilken som helst eteriskl olje – det eneste trikset som avgjør er mengden. Hvis du har en blanding som synes å mangle en spiss eller er lkarakter, kan du legge til litt sitron for å lage en avrundet og ofte svært sofistikert duftende blanding.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg