fredag 22. juni 2018

Smerteskala vas

VAS brukes til å angi nivået av ulike typer plager og anvendes ofte. VAS er altså en visuell skala, ikke en verbal. Undertegnedes erfaring tilsier at det slurves med begrepene i klinisk praksis. VAS -linjalen er en ikke-gradert skala der pasienten angir sin smerte et sted mellom ingen smerte til verst tenkelig smerte. Undersøkeren leser deretter av mer nøyaktige smerteangivelse på baksiden av linjalen ved hjelp av skyvelær.


Smerteskala vas

Angivelse av smerte blir mer sensitiv enn på en forhåndsgradert smerteskala (i stedet for 4). VAS -skalaer brukes til å måle svært mange ulike fenomen, som for eksempel smerte, tretthet, stivhet, sykdomsaktivitet, utførelse av ulike aktiviteter, tilfredshet mm. Her er det altså mange muligheter og innen revmatologien har en ved måling av f. Die Visuelle Analogskala ( VAS ) ist eine Skala zur Messung vor allem subjektiver Einstellungen. Meistens handelt es sich um eine Linie, deren Endpunkte extreme Zustände darstellen, wie z. Denne standard fordrer, at den enkelte afdeling har retningslinier til at identificere patienter med smerter.


Schmerz“ und „unerträglicher Schmerz“. Dette kunne udmønte sig i en politik om, at man monitorerer og ensarter smertebehandlingen ved at anvende en smerteskala , f. Senere års forskning og praksis går i retning av å benytte numerisk smerteskala i stedet for den kanskje mer kjente Visuell Analog Skala ( VAS ). Siden det kun er pasientens tallmessige selvrapport som er den eneste gyldige indikator på smerteintensitet, burde det være en selvfølge at dagens sykepleiere gjorde seg bruk av VAS -skala i sitt daglige arbeid (112). I JCAHOs anbefalinger for smertebehandling i sykehus heter det “standard for vurdering og behandling av smerte”(7).


Smerteskala vas

Den visuelle analoge skala ( VAS ) er en type vurdering verktøy som måler subjektive plager av smerte. Den består av en vertikal (eller vannrett) linje, centimeter (cm) i lengde, som representerer smerte klager på en skala fra (ingen smerte i det hele tatt) til (verste smerten du noen gang har følt). Forskellen på NRS og VAS er, at VAS har et visuelt element til stede, som navnet i sig selv antyder. Dette visuelle element kan løses på forskellige måder.


Smerter er vanskelig å beskrive. Jeg forholder meg i stor grad til en tabell vi har på jobb om hvilken type smertelindring som anbefales i forhold til VAS -score. VAS kan være et veldig presist verktøy, men slurver vel kanskje litt med å bruke det, er også dårlig å dokumentere med bruk av VAS.


Smerteskala vas

Ved NRS (numerical rating scale) kan smerten gis en skåre fra til 10. Lejlighedsvise svage stikkende smerter. Generende nok til at virke distraherende. Det gjenstår å se om data-analysene underbygger IMS-metoden. Denne siden oppdateres så snart analysen er ferdig.


Patienten angiver sin smerte ved at sætte et mærke på stregen, VAS scores ved at måle længden i mm fra ingen smerte til patientens mærke. Visuel Analog Skala ( VAS ) En numerisk rang skala i form af en 1mm lang streg på et stykke papir. Undersøgelser har vist, at patienter med mild til moderat demens er i stand til at give pålidelige smertevurderinger vha. Tak til Holmegårdsparken. Subjektiv, tyder noko som tilhøyrer eller gjeld subjektet.


Smerteskala vas

Ordet tyder individuell, partisk. Det motsette ordet er objektiv. I filosofien blir omgrepet brukt om det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg