torsdag 28. juni 2018

Male badegulv

Uavhengig av fargevalg, stil og atmosfære, skal du male badet, må du bruke maling tilpasset våtrom. Men å male flisene er bare en midlertidig løsning dersom du ønsker å fornye badet ditt, og du kan ikke forvente at malingen sitter godt og forholder seg pen for alltid. Flisene blir ikke ødelagte, men forandringen er heller ikke reversibel, informerer Bryng.


Malingen suger nemlig godt inn i fugene, og da går den ikke bort. De fleste stedene er ikke slitasjen veldig stor, men for eksempel gangbanene og gulvet ved spisebordet er hardt belastet.

Også på badet kan du male med epoxy – rett på våtromssikret, pusset vegg i dusjhjørnet. Du kan også blande kvarts i malingen til gulvet, slik at det blir sklisikkert. Les også: Kan du ha tapet på badet? De fleste malingprodusentene har egne våtromssystemer, som er beregnet på nettopp dette. Disse systemene består av tapet, grunning og maling, og for at du skal få et tett og sikkert resultat, bør du benytte alle tre og følge bruksanvisningen fra produsenten.


Det er ingenting i veien for å male flisene på badet - slik gjør du det. Legg så et strøk med vannbasert heftgrunning.

Det er alltid lurt å legge en liten prøve på et ikke synlig sted når en skal male ting som ikke er helt etter boka La den tørke et par timer, sett en maskeringstape over og la denne sitte noen timer før du napper den vekk. TreStjerner gulvmaling krever ingen grunning, og det er bare å male rett på det nyrensede gulvet. Bruk rull og forlengerskaft på flatene, og pensel ved kantene. Til våte rom er ikke maling av vinylgulv like uproblematisk, og man kan ikke regne med et varig resultat ved maling av vinylbelegg i våtrom.


Det er mulig å male fliser, men mange malere eller malingsprodusenter ønsker ikke å gå god for å gjøre det fordi de ikke kan gi noen garanti for hvor lenge dette vil holde. Det kan over tid sprekke opp, så man bør i mange tilfeller anse det som en midlertidig løsning. Hvorvidt resultatet blir pent eller ikke, er det også mange som. Start med å male flisene med heftgrunning. Bruk en oljebasert heftgrunning egnet til våtrom og glatte overflater.


Det er forskjell på fliser, noen er glattere enn andre, det kan derfor lønne seg å teste heftgrunningen før du maler hele badet. Mal en del av en flis et sted som ikke er så synlig. Bestill hotell i Male By. Se bilder, les kundeomtale og book!


Reserver ditt Hotell i Male online. Uff ja, for dette gulvet trengte virkelig en makeover GRØNT og guffent som det var.

Alternativet var å fjerne våtromsbellegget eller forsøke å male det. Men etter som gulvet var helt ok så falt valget på å male det. Det å male fliser er genialt og mye billigere enn å pusse opp hele badet. Det er litt tidskrevende og mye jobb, men badet ser nye større ut og mer moderne.


Flisene ser like bra ut nå som de gjorde da jeg malte dem i november, til og med dusjhjørnet er like fint. Det sier seg selv at med et lavt budsjett, er det begrenset hvor mye du får gjort på badet. Interiørarkitekt Aase Imset mener likevel man kan få til. Om man kun vil male veggene må det bygges opp et ”våtromssystem”, det vil si selve oppbyggingen av behandlingene på flatene.


Per dags dato er det bare Jotun som har fått godkjent et slikt system av Sintef, forteller Gordana Mestrovic Jagouj, eier og daglig leder hos Malere AS. Flere går nå en annen vei og velger en epoxyløsning som et alternativt. At et epoxy gulv bad både er slitesterkt, lett å rengjøre og ser unikt og fint ut, er nok flere av grunnen til at det skjer.


EpoxyMaling hjelper deg hele veien om du ønsker å legge epoxy på badegulv. Det går utmerket bra å male. Det varer ikke evig, men på den annen side er det enkelt å gjøre på nytt når malingen slites.


Jeg er tilbøyelig til å være enig med Ulefos, du har sansynligvis vinylbelegg. I de aller fleste tilfeller er det helt problemfritt å male linoleumsbelegg. Det kan allikevel være lurt å sette en liten prøve for å se at malingen sitter godt.


Mal et lite teststrøk på en lite synlig del av gulvet, og klor litt i det for å sjekke at malingen sitter. Gjør den det, er det ikke noe problem å male resten av gulvet. Vi gjorde det for første gang for mer enn seks år siden og det har holdt svært bra i alle rommene, ingen avflassing eller sprekker. Nå har vi akkurat gjort det igjen!


Når man skal male et betonggulv med en 2K maling er grunnarbeid alfa-omega eller så kan man bare glemme å male det. Om man har et nystøpt dekke bør man ivertfall vente et par mnd. Videre framgangsmåte er som følgenden: 1. Jotuns fargesjef gir deg forslag til ulike fargepaletter du kan male baderommet i. Endelig kan du få matte vakre vegger, også på badet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg