torsdag 21. juni 2018

Husvask før maling tørketid

Få pristilbud fra flere bedrifter. Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. En god husvask forlenger levetiden på ytterpanelet ditt, hindrer soppangrep og gjør at du slipper å male så ofte. Men også her er det mange som gjør feil. En av de vanligste feilene folk gjør under vårrengjøringen er å vaske huset nedenifra og opp hevder Raymond Myrlan kjedeleder i boligbyggeren Mesterhus.


Dropper du å vaske huset før du skal male, risikerer du at malingen flasser av etter kort tid. Men ikke bruk høyttrykksspyleren til fasadevask! Vi skal male huset i sommer.


Siden det er minst år siden sist gang huset ble malt utvendig av en tidligere eier, er det på tide å svinge penselen igjen. Men dersom syd- og vestveggen fremstår som slitt, bør de få et nytt strøk med maling før sommeren. Hvis maling eller beis har sprekker eller riss, så har du ventet for lenge. Er du i tvil, så mal eller beis veggen allerede nå, tilføyer han. Bare husk å la iallefall sponveggen tørke i minst 4-timer før du begynner å male.


Husvask før maling tørketid

Dersom du har brukt maling på veggene før , bør du ikke beise det i år. Holder det med rengjøring, gjør husvask jobben. Hvis solen har skint noen dager, er det viktig å spyle huset godt før vasking, gjerne dagen før. Hvor lenge bør man vente før man maler etter at huset er vasket? Er det sommer og sol og du har vasket huset, holder det med et døgn, sier Dahl.


Men vær påpasselig med skyggefulle hjørner og vegger, det er smart å vente med å male disse områdene til sist. Vær forsiktig med å få kraftvask på vinduene, denne kan gi skjolder og matte ned vindusglasset. Skal du ikke påføre etterfølgende beis eller maling , brukes husvask istedenfor kraftvask.


Det mindre bra var at jeg selvfølgelig flisa opp kledninga, slik at det ble nokså grov struktur. Og så krevde det uker med god tørk før jeg kunne beise kledninga etterpå. Men jeg har lært at det aller beste du kan benytte, er en god husvask , og så la vanlig hageslange gjøre jobben. Klorin er effektiv på svertesopp og groe, og matter overflaten, zaloen avfetter godt og vannet blir jo bare et rent medium for blanding.


De har også prøvd husvask , men ikke sett at det var noe bedre, heller dårligere. Svar: Da må man først vaske over med JOTUN KRAFTVASK, og så gå over med en stiv børste for å fjerne løse trefibre og er det mye av dette, så må man grunne med VISIR OLJEGRUNNING på de områdene som har bart treverk, før påføring av maling som f eks. DRYGOLIN ULTIMAT eller OPTIMAL.


Husvask før maling tørketid

Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Ja, det finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Hurtige og punktlige leveranser. Se mer og kontakt oss her!


Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Tar effektivt bort fett,skitt og andre forurensinger så den nye malingen får bedre vedheft til underlaget. Malervask, forvask, husvask.


Husvask før maling tørketid

Små flater kan rengjøres med spesiell våtservietter som er beregnet for rengjøring før maling. Kraftvask, salmiakk, grønnsåpe, Zalo og rødsprit anbefales ikke. Sånn gjør du: Jeg forklarer både for vedlikeholdsvask og vask før maling.


Skulle du finne på å male huset uten å rengjøre det først, vil malingen flasse av. Kan man vaske med husvask før maling ? Dette er noen av mange typiske spørsmål, jeg er borti til daglig, og jeg håper flere kan slippe katastofen med riktig info rundt dette temaet. Gjør et forsøk på å samle spm ang maling i en tråd :) Noen spm, meninger eller info rundt dette temaet. Husvegger blir skitne og bør vaskes årlig. Det er særlig viktig før du skal i gang med utvendig maling - eller beisejobben.


Den desinfiserer og fjerner skitt, fett og at veggen gror til av uønsket sopp og alger. Selv når den er tørr å ta på, har malingen ikke gjennomherdet til sin endelige hardhet. Men det kan ta latex maling opptil en måned å kurere hardt.


Selv om flatere maling tar lengre tid å tørke for å ta på, kurere de raskere enn blankere maling. Fjern all løs maling og løse trefibre med stålbørste eller skrape. Områder som skrapes ned til bart treverk må grunnes og flekkes før selve malingen. Sjekk værmeldingen før du går i gang så du ikke går i gang når regnet kommer.


I dag finnes maling med svært kort tørketid , så du har rimelig god sjanse til å få et pent resultat. Også til husvask utvendig, men det er. Vasker du før maling ,.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg