onsdag 25. januar 2017

Olje med farge

Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Treolje er et naturlig valg når du vil gi trebeskyttelse til vannrette flater som treterrassen eller hagemøblene. Mange tenker kanskje fargeløs når de tenker olje , men olje kan også ha forskjellige farger.


Faktisk er treolje med farge bedre, da fargepigmenter er med å beskytte mot solens UV-stråler. Polér med en tørr klut. La tørke minst 8-timer, gjerne lenger.

Påfør ett strøk til med samme fremgangsmåte. Da unngår man å slite rett på. Hagemøbler som ser litt slitt og blasse ut i sommersolen, kan fort friskes opp med et strøk olje. Og skal de allikevel oljes inn – kan man like godt bruke en pigmentert olje som en vanlig ufarget. Flügger har presentert en fargepalett med tidsriktige farger for hagemøbler og annet oljet treverk.


Følg rådene under for behandling av din teak ytterdør: 1. Start med å vaske grundig. Vi bruker en naturolje på våre produkter, så den er veldig behagelig å etterbehandle trappa med. Vi har også en rekke varianter av oljer med farge i, hvis man ønsker oljet overflate og samtidig en farge på treverket.

Trapper som leveres hvit grunnet er behandlet med totalt tre strøk. Jeg har en helt ny Numerär benkeplate i bjørk som jeg hadde tenkte å farge med pigmentert olje. Kundebehandleren på Ikea mente dette skulle gå bra dersom jeg gikk for det lyseste treslaget (bjørk) og har fått tips om å bruke en treolje fra Trestjerne (ment for gulv) fra den lokale fargehandleren. Beisen gir treverket en fin farge , men er ikke særlig holdbart i lengden.


Derfor legger man noen strøk med en fargeløs finish olje over, for å forsegle treverket. Påfør oljen med en klut, og tørk av det overskytende etter ca minutter. Hvis den overskytende oljen ikke fjernes kan det lage blanke partier på benkeplaten. For å få ett transparent utseende, påfør 1-strøk i treets lengderetning og stryk godt ut. På ubehandlet tre påføres kun 2-strøk totalt.


Treverket mettes med oljebehandlingen. Overskytende olje tørkes av for at det ikke skal danne seg film. Behandlingen bør du gjenta hver sommer. BENAR UVR og BENAR BLANK påfører du med strøk i tillegg til førstestrøket.


Vi anbefaler deg å slipe lett mellom strøkene for å få best finish. Holdbarhet olje : Ved bruk av olje ligger frekvensen på fra flere ganger i løpet av sommeren til annethvert år, avhengig av bruk og slitasje. Dersom vårklargjøring av terrassen er noe du helst ikke gjør, er fasitsvaret selvsagt beis.


Da du kan strekke intervallene mellom hver gang du må frem med rullen lenger enn med olje. Vi har veldig lenge snakket om å få oljet spisebordet vårt.

Olje med hvit farge i ? Men ting tar jo alltid litt tid ( ca år ). Men nå er jeg litt glad for at vi ikke har fått gjort det. Du kan også enkelt starte fra scratch om du angrer på olje - eller beisvalget ditt. Så lenge det er brukt vanlig olje eller beis fra før, så kan dette fjernes med terrasserens slik at man kan starte på ny frisk med for eksempel en terrassebeis med ny farge og utseende enn man hadde før. På gulvet legges fargen ut med Osmo Proff stålsparkel.


Det er imidlertid viktig at du bruker et rensemiddel som passer til den oljen du tidligere har brukt til benken forklarer Bjørg Owren i IFI, Informasjonskontoret for farge og interiør. Les også: Interiøreksperter: – La kjøkkenskapene bli grå! Jevnlig innsmøring Når benkeplaten er renset og tørket, må den settes inn med nye lag olje. Om jeg bruker 30- i året på olje vil vel dette være billigere enn nye bord hvert 3. Får se litt på Tjæralin og Gjøko, evt.


Har beiset trappene opp med vanlig veggbeis og dette er blitt ganske bra. Selvfølgelig litt slitt, men ikke noe mer enn der jeg har oljet hvertfall. Med en lys farge vil kanskje det være et alternativ. Men med regelmessig renhold og behandling kan du sikre at møblene dine holder seg like fine år etter år. Unngå ujevne farger på møblet ditt.


Det er uunngåelig at tremøbler over tid endrer noe farge , men også den første tiden kan det forekomme fargeendringer ettersom møblet trenger tid til å akklimatisere seg. Uterommet er blitt et begrep, og mange ønsker å replikere stua på terrassen med farger og møbler. Da må man kanskje også bytte farge på terrassen. Det er fullt mulig, men det krever en runde med rensing. Oftest brukes da et rensemiddel med en pH på til 13.


Det løser opp skitt og gammel beis. FARGE : Ønsker man å ha en farge på kjøkkenbenken, anbefaler vi å beise treverket i ønsket farge før oljing. Beis farger treverket i dybden, slik at riper og slitasje ikke vil bli like synlig.


Beis er kun fargepigmenter og har ingen beskyttende effekt).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg