mandag 30. januar 2017

Male våtromsplater

Megastort utvalg og rask levering. Kvalitetsprodukter til bunnpressede priser. Gamle våtromsplater kan midlertidig males. For et godt resultat trenger grunningen god vedheft til underlaget.


Forutsetningen for dette er en godt rengjort flate, vær derfor nøye med vask og skylling slik at alt gammelt grufs fjernes – såperester, kalk, fett og smuss må vekk. Er flaten svært glatt kan den med fordel mattslipes.

Skal du derimot male over våtromsplater , kan du også gjøre dette selv. Les også: Tips for å pusse opp badet enkelt og rimelig. Jotun Lady våtrom er en vannbasert akrylmaling. Har malt tre bad med denne i hvitt, har aldri lagt merke til gulning. Har ikke prøvd å male våtromsplater , men det har fungert fint både på takplater, tapet, murpuss og treverk.


Du kan være trygg på at du får en forskriftsmessig utførelse ved å velge det mest effektive og trygge duksystemet. Jeg har gjort det og det har holdt fint i fem når nå. Vask dem med salmiakkvann og bruk heftgrunn.


Du må regne med å male en del strøk for platene trekker (selvfølgelig) ikke til seg malingen, så det skal en del til før det dekker ordentlig.

Våtromsplater er laget for fliskledning. Med en spesiell tokomponent-sparkel kan du likevel male dem. Da bruker du standard treskruer, med spesielle skiver som ikke bygger høyere enn plateoverflatene. Baderomstrenden er i ferd med å snu.


Platene er dyrere enn gips per kvadratmeter. I motsetning til tidligere, hvor folk pusset opp badet i nøytrale og duse farger for å skape et ”trendnøytralt” rom med lang leveti har fargene nå inntatt baderommet. Ved å male veggene på badet, kan man raskt og enkelt skifte farge, uttrykk og atmosfære og følge trender på en helt annen måte.


Eventuell plastfolie i veggen bak platene fjernes. Om man kun vil male veggene må det bygges opp et ”våtromssystem”, det vil si selve oppbyggingen av behandlingene på flatene. Tetti våtromsplate er ideell til nybygg så vel som til rehabilitering. Per dags dato er det bare Jotun som har fått godkjent et slikt system av Sintef, forteller Gordana Mestrovic Jagouj, eier og daglig leder hos Malere AS. Fibo er en ledende leverandør av vanntette veggsystemer av høy kvalitet.


Våre veggpanel er enklere å installere, kostnadseffektiv og lette å holde rene. Uavhengig av fargevalg, stil og atmosfære, skal du male badet, må du bruke maling tilpasset våtrom. Jeg ville også grunnet med heftgrunn. De fleste malingprodusentene har egne våtromssystemer, som er beregnet på nettopp dette.


Disse systemene består av tapet, grunning og maling, og for at du skal få et tett og sikkert resultat, bør du benytte alle tre og følge bruksanvisningen fra produsenten. Hos MAXBO finner du baderomspanel som gjør det enkelt å renovere badet ditt selv.

Kjøp på nett eller i butikk. Begge løsningene har Teknisk Godkjennelse fra SINTEF. Generelt anbefales det ikke å male over noe som helst annet enn våtromsstrie i våtrom, sier Bjørg Owren i IFI. Fliser kan likevel males som en midlertidig løsning, sier hun, og viser til følgende fremgangsmåte, beskrevet på ifi.


Vær først obs på at fliser og fuger er av ulikt materiale. Med disse er sjansen mindre for ubehagelige overraskelser som sopp og råteskader i veggene. VEGGFESTE FOR VÅTROMSPLATE.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg