mandag 7. mars 2016

Taco skål

Få oppskriften på den klassiske Tacoen. Vi har det norske sortimentet fra Jack Links. Fraktes til din postkasse på få dager. Taco er for mange selve fredagskosen.


Fyll tacoskjell eller tortillalefser med kjøttdeig, grønnsaker, ost, salsa-tacosaus og rømme. Du får ikke samme type taco hvorhen du går. Hvert sted har sin spesialitet. Jeg skal forsøke å gi deg en liten oversikt over hvilke typer taco du kan få i Mexico slik at du kan gjøre de riktige valgene når du skal dit. Jeg føler at hovedpoenget med å lage ting fra bunnen av er å unngå en del av det som er usunt i de ferdige produktene.


I ferdige taco produkter er det gjerne salt som er hovedsynderen, og hvis man lager dette selv så kan man redusere saltinnholdet betraktelig, samtidig som man beholder, eller forbedrer, smaken. Disse to lager Norges beste taco. Han har bodd i Mexico i år, og har de siste årene jobbet med turisme, mat og kultur i dette store og rike landet.


Sammen med Mary Carmen Flores har Gunnar trålet markedet i Zacatlan etter den beste biffen, den barskeste chilien og de søteste tomatene. Ingredienser de selv skal bruke til sine hjemmelagde. Skal spise taco hver dag i fem måneder: – Må prøve tacokrydder på grøt også. Ingrid Thu Frafjord og Anne Ingesdotter Tveito mener det ikke er mulig å bli lei av taco. De fikk derfor en utfordring de sent vil glemme.


En klassisk er å fylle sprø tacoskjell med smaksrik kjøttdeig, grønnsaker, guacamole, revet ost og tacosaus. Den beste salsaen lager du selv. Her er oppskrift på en frisk variant med tomat, løk, chili, lime og koriander. Du kan selv bestemme hvor hot den skal være!


Taco skål

Salsa er selvskrevet tilbehør til taco og andre meksikanske retter. Den krydderblandingen du får i taco -kits kan du nesten garantert lage bedre selv. Fordi du kan tilpasse smakene til den som skal spise: Deg.


Her finner du oppskrift på hjemmelaget tacokrydder. Dersom du ikke ønsker å lage krydderet helt fra bunnen av, kan du også justere kjøpevarianten med krydderne du liker best. Hei, skal servere taco til ca. Utgangspunktet er at hver person får en lefse hver! Lokalene skal tilbakeleveres rengjort og for øvrig i kontraktsmessig stand.


Det vil si at eventuelle endringer leietaker har gjort i lokalet og som utleier vil ha tilbakeført skal være tilbakeført før tilbakeleveringen. Videre vil det si at lokalene skal være vedlikeholdt i tråd med leiekontraktens bestemmelser. Det er ikke opprettet noe innhold for forsiden ennå. Taco -kjede vokser saktere enn planlagt – nå dumper de ølprisene. Selv om stadig flere nordmenn spiser mer på restaurant, har det også blitt tøffere konkurranse om kundene, og om restaurantlokalene.


Kjeden Los Tacos dumper ølprisen til kroner halvliteren i håp om å selge flere burritos. Kjøp Taco skål på Kelkoo. Prøv gjerne andre ting enn kjøttdeig: Stek en entrecote og skjær i skiver, eller prøv pulled pork – som er nærmere originalen enn vår norske taco.


Taco skål

Pulled pork er langtidskokt svinekjøtt som bare skal varmes i ovn. Kjøttet er så mørt at du kan dra det fra hverandre med en gaffel. Jeg spiser taco med svinekjøttdeig, hjemmelaget tacokrydder (det lavkarbo som er oppskrift på her inne), også bruker jeg kinakål som tacoskjell, synes det er nyyydelig!


Jeg synder med tacosausen, da, men kjøper Santa Maria HOT som det ikke er tilsatt sukker i. Siden jeg kjøper den som er HOT så bruker jeg mindre saus, hehe. Jeg sverger til syltet rødløk til min taco , og absolutt noe du bør prøve dersom du ikke allerede har gjort det #128578; 1dl eddik 2dl sukker 3dl vann 2-rødløk helpepper og laurbærblad kokes opp med alle ingrediensene bortsett fra løken. Skjær løken i skiver og legg de på et glass. Et annet viktig grep du kan ta er å snevre inn utvalget.


Taco skål

Man må ikke ha alt på, hver gang. Gå for to-tre ingredienser, en saus eller salsa. På den måten slipper du å handle inn mer enn du trenger, og ikke minst, alle restene.


Ha alt i en beholder og kjør blandingen med stavmikseren eller i en foodprosessor til den er grovhakket. La den stå i noen minutter for at smakene skal blande seg. Tilsett limesaft, og bland til salsaen er ganske glatt.


Taco skål

Smak til med salt og evt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg