onsdag 23. mars 2016

Maling av trepanel

Maling av trepanel

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo. Jo mattere maling , jo bedre dekker den underlaget.


Maling av trepanel

En høyblank maling vil da derfor kreve et meget godt grunnarbeide for at resultatet skal bli pent. Hvordan male trepanel (Ubehandlet) Denne bruksanvisningen gjelder for ny panel som akkurat er satt opp. Har panelet begynt å gulne, følger du fremgangsmåten du finner her.


Ofte er maling av panel alt som skal til for å få et rom til å se helt nytt ut. Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg. Les Mer Jeg aksepterer! Det er lov å bli mett av furu, særlig hvis du har bodd i et hus med vegger av gulnet, mørk trepanel i tretti år.


Maling av trepanel

Slik maler du gammelt trepanel. Vår ekspert forteller deg hvordan du skal gå løs på Operasjon Male gammelt trepanel. Vi har pusset opp slike vegger i mange år og etter hvert har jeg lært at det viktigste er å få sparklet og pusset stygge hull, få fjernet løse rester av gammel maling (ved å pusse, først med et grovt papir, deretter med et finere) og tette de største sprekkene med Jotun Malefug.


Jostein Brekka, ansvarlig for kategori- og virksomhetsutvikling i Jordan. Du trenger en bøtte med rent vann og en klut, og en bøtte eller lavtrykksprøyte med såpevann. I dette rommet har vi nå malt taket og det er på tide å male veggene. En vegg har fått nytt panel og skal males, den laserte veggen skal males med samme dekkene maling. Det er viktig at det umalte treet får tørke lenge før det males, ellers sprekker det opp og man kan se glipper i malingen.


Akkurat dette har hendt på den laserte veggen. Tips og råd til hvordan du går frem når du skal male eller beise inne. Forarbeidet er viktig for å få ett bra resultat.


Gir et mattest mulig tak - det skjuler mange små ujevnheter og gir få skjolder. Vask flatene og velg riktig grunning. Sot, støv og skitt setter seg lettere i en matt maling. Glansgraden Gjør flaten lettere å vaske ren.


Tilsvarende kommer eventuelle feil i underlaget frem. Hos MAXBO finner du et stort utvalg av innvendig panel. Både behandlet og ubehandlet. Skjær et lite, skrått hull i fugemasseflasken.


Kjøp på nett eller i butikk. Trykk forsiktig, slik at det ikke kommer ut for mye masse, samtidig som du fører pistolen sakte langs sprekken. Etterslett med fingeren eller en våt svamp.


Når fugemasen er tørr, påføres siste strøk med maling. Til alle våre malte furupanel benytter vi en maling , som vi har utarbeidet sammen med malingsleverandør. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. Mal panelet med Ambiance SuperFinish maling som er beregnet på panel, og velg glansen du ønsker.


Velg glans for matt utseende og for halvblank. Påfør malingen først med malerull og etterstryk med en pensel som er dyppet i maling slik at du dekker not og fjær. Mal 2–bord av gangen med rull og etterstryk før malingen tørker. Her er det ikke påkrevd med sparkling, pussing og maling etter montering.


Jeg bruker spotheater og skrape, men synes dette går utrolig saaakte og har mange vegger hvor maling må bort. I utgangspunktet hadde jeg ikke helt bestemt meg for om veggene skal males på nytt eller om treet skal være ubehandlet. Nå ser jeg imidlertid at det er veldig vanskelig å få bort all maling , særlig det første laget med.


Til gjengjeld synes ujevnheter mye tydeligere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg