mandag 28. april 2014

Male vinduer

Bestill nye vinduer av toppkvalitet til hus eller hytte her! Sjekk utvalg og kampanjepriser her! Fakturabetaling eller handlekonto? Vinduer i standardstørrelser.


Hvordan male vinduer - inne Denne filmen gir deg en enkel veiledning til forarbeid og maling av vinduer inne. Gjør jobben riktig, og du får et vakkert resultat som holder seg pent i mange år.

I tillegg har vinduer mange skarpe kanter hvor malingslaget blir tynt, og dermed blir de ekstra utsatt. Dersom malingen flasser, for eksempel at du kan skrape av malingen med en negl – da er det på tide på male vinduene. Dersom du maler gamle vinduer med kitt, skal du male over kitten og 1-mm inn på glasset for å sikre at vann ikke kan trenge ned mellom glass og ramme.


Det kan lønne seg å skaffe en vinduspensel til detaljarbeidet, fordi denne er spisset slik at det er enklere å male presist. Maskeringsblad kan også være et praktisk hjelpemiddel. Mattslip gjenværende maling, og slip bort treverk som har blitt grått.


Hvis du skal male nye vinduer , impregnerer du hele treoverflaten. Tinova Wood Base Oil trenger godt inn i trevirket og beskytter mot fuktangrep og oppsprekking.

Et vindu med de oppgitte målene 98cmX118cm er altså centimeter bredt og 1centimeter høyt, og angis som B98H118. One Supertech Door window fra Nordsjö er vår anbefaling når du skal male vinduer ute. Den dekker godt på kantene og tørker raskt slik at man kan male to strøk på en dag samt at man slipper å få rusk som insekter, pollen, frø, gress etc. Tørketiden gjør også at du kan lukke vinduet om kvelden uten at det limer seg fast. Det første du må gjøre når du skal male dører og vinduskarmer, er å klargjøre overflaten som skal males.


Det innebærer at du må se etter om noe må repareres, slik som å sparkle hull, sprekker eller hakk. Du må sparkle der det trengs, og etterpå pusser du det glatt med sandpapir. Vi leverer noen av markedets beste vinduer til svært gode priser. Finn måle vinduer nå på Kensaq. Bruk spesialmaling for vinduer og dører.


Da får du den beste beskyttelsen og en maling som ikke klistrer. Grunningen er transparent og påvirker derfor ikke fargen på toppstrøket. Forskjell på vindu, fals, kant og lister? Denne typen maling bør du male vinduer med.


Male ferdigmalte vinduer ? Når du skal male vinduene, må du velge maling med omhu. De ferdigmalte vinduene kom i en gulaktig hvitfarge, som blir helt kræsj mot.

Har hørt et kjerringråd en gang om å smøre noe på glasset og gummi før men maler slik at malingen hefter dårlig her, og blir enkel å fjerne, men husker ikke hva det var man skulle bruke. Male vinduer i kuldegrader høres ikke særlig lurt ut. Når man skal male vinduskantene, dekker noen til rutene med maletape. Det er ikke alltid en optimal løsning.


Du risikerer nemlig å trekke med deg noe av den tørkede malingen når du fjerner tapen. Dropp i stedet tapen og mal med en sprossepensel som er beregnet til denne typen presisjonsarbeid på vinduer. Vaske, skrape, slipe og grunne. Og så male , selvfølgelig. Dette er alt du trenger for å male vinduer.


Med sidehengslete vinduer er det viktig å få åpningen på den riktige siden av vinduet. Sidehengslete vinduer åpnes uta og åpningsretningen beskrives som sett utenfra. I bestillingsprosessen får du et tydelig valg mellom høyrehengslet vindu (sett utenfra) og et venstrehengslet vindu (sett utenfra).


Ideelt malevær er overskyet, grader og uten regn. Det går greit å male når det er sol og, så lenge du holder deg unna solveggen. Tåke og fuktig luft derimot er ikke gunstig når du skal gjøre malingsjobben.


Drop i stedet tapen og mal med en sprossepensel, som er beregnet til netop præcisionsarbejde på vinduer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg