fredag 5. april 2019

Panelbeis hvit

På utkikk etter panelbeis? Og kan blandes i mange farger! Enkel og brukervennelig. Den er enkel å påføre og drypper ikke - perfekt til tak!


Panelbeis hvit

LADY Pure Nature White gir en hvit , naturlig vakker finish som fremhever treverket og reduserer gulning. Den vakre hvittonen er spesialutviklet av våre fargeeksperter og gir et rent, vakkert preg på rommet. Påføres i ett eller to strøk avhengig av hvor hvitt du ønsker det! Beis panelhvit ltr hvit. Jo flere strøk jo lysere og hvitere panelvegger får du.


Hos MAXBO finner du interiørbeis og lasur som fremhever det naturlige treverket. Kjøp på nett eller i butikk. Den har en geléaktig konsistens, er enkel å påføre og drypper ikke. Panellysneren heter Snøheim.


Lasuren kommer i tre dekningsgrader: Hvit , ekstrahvit og helhvit. Den hvite varianten gir et litt lutet, gjennomskinnelig preg, mens den helhvite dekker nærmest som hvitmaling. Du vil derfor ha kontroll på fargen, slik at den etter noen år fortsatt er vakker og passer sammen med de andre fargene du har valgt til hytta eller hjemmet ditt. Et enkelt, effektivt og overkommelig alternativ er å bruke en innendørs panelbeis , forteller malermester Per Lund Nielsen hos Scanox. Vår vanntynnede interiørbeis får du i nærmere femti farger - og den er i utgangpunktet en ”ettstrøksbeis”.


Du kan imidlertid påføre mer beis dersom du ønsker et mer dekkende utseende. De hvite gir ofte et nærmest kalket resultat, mens antikk er noe mindre dekkende, og panelet vil se hvitskurt og lutet ut. En klar panelbeis vil ikke ha samme lysnende virkning på allerede gulnet panel. Hva holder seg lyst lengst? Det er vanskelig å gi et generelt svar på hvorvidt panellakk eller panelbeis holder sin lyse farge lengst.


I motsetning til maling, som vil legge et dekkende lag på treverkets struktur, vil beis gi liv og form til en vegg, siden trestrukturen vil skinne gjennom, forklarer Ole Andreas Klaveness fra Klaveness maler- og byggforretning as. Alle gråtoner med gult i er fine til drivved og til de ferdigmalte hvite listene. Jeg ville anbefalt å bruke to grå, og ikke hvit og grå på dørene.


Det blir ryddigere,ikke så kontrastfylt og fremtredende. For gulnet og tidligere behandlet panel av furu og gran, vegger o tak. Produktet inneholder naturoljer, voks, UV-filter og antioksiderende midler som effektivt beskytter treverk mot gulning.


Panelbeis hvit

Meget luktsvak og lett å påføre. JOTUN PANELLAKK HVIT er en vanntynnet, løsemiddelfri matt panellakk. Egenskaper: Gir treverket et matt, hvitkalket utseende. Inneholder lysfilter som effektivt reduserer gulning. Beskytter treverket mot fett, vann og annet som kan gi skjemmende flekker.


Da kan en panelbeis være et godt alternativ, sier Thor-Ingar Røneid hos Scanox. Han anbefaler at man lysner eller farger panelet med en panelbeis eller panellysner. Jo mer hvitt dere har i panellakken jo vanskeligere blir den å jobbe med og jo lengre tid tar selve jobben.


Trikset med vannbasert er å bruke nok med maling. Hvor transparent den er påvirkes bla. Jeg har brukt Jotun interiørbeis på vegger og panellakk i tak på min hytte. Begge to er enkel og grei og jobbe med.


Et strøk beis på veggene, og to strøk panellakk i taket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg