mandag 30. mai 2016

Male trapp grå

Men det som er problemet med å male en trapp lysere er at den fort får stygge merker og hakk i trinnene. Dette har vi selv erfart i vår tidligere bolig, der vi fikk en tilsvarende furutrapp malt helt hvit. En teppebelagt trapp gir mindre gjenskin og mykere lys. Se også: Hvilken trapp passer din bolig.


En fin måte å gi trappen et personlig preg og gjøre den til en del av interiøret, er å gi den et strøk maling. Da blir den seende helt ny ut, og kan matche interiøret på en måte du ikke trodde var mulig. En gulaktig gråhvit tone. Denne fargen vil så vidt bryte med hvite detaljer, slik at veggen får et slør av grått over seg.


Et lite tips når du skal maler en trapp som må brukes under malingen er å male annethvert steg. Det er nå klart for å male. Marker de stegene du ikke skal male. Start med en liten pensel og mal langs kantene. Så bruker du minirull på de store flatene.


Male trapp grå

Skal male en trapp som i der selve trappen i utgangspunktet ubehandlet tre og gelenderet er malt i en not so lekker blå farge. Skal ha hvitt panel i gangen påde oppe og nede, Hvitt tregulv i gangen oppe og litt uvisst hva vi skal ha i gangen nede. På veggen ved siden av trappen skal jeg ha tapet. En trapp er ikke bare et gjennomfartssted.


Mange trapper er smykker som med fordel kan fremheves. Denne gamle trappen var flott og ble derfor bevart, men fikk litt modernisering i form av maling. Vi har hvit trapp men på trinnene er det grovt grått teppe. Eneste er at støv synes veldig godt på både de grå trinnene og på det hvite på kanten av trinnene og vi gidder ikke støvsuge så ofte. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon.


Male trapp grå

Begynn alltid med en grundig rengjøring, før overflaten slipes lett. En tretrapp med kvist må alltid påføres kvistlakk - uansett hvor gammel trappen er. Se inspirerende bilder av gang og finn de rette produktene.


Slik fornyer du den gamle trappen Har du en gammel og gul furutrapp? Se hvordan den kan bli som ny. Kjølige grå gulvfliser kan få en lun, varm gråtone til å se ordentlig gusjen ut i tonen. Varme rødlige terrakottafliser kan få enhver kjølig veggfarge til å vippe mot blålilla… Derfor er det viktig å teste fargene i rommet – og til materialene, før du skal male ! Men tenker du noen gang over hvordan DIN trapp tar seg ut?


Male trapp grå

Gamle trapper i ny drakt - Fargesetting innvendig - ifi. Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg. Les Mer Jeg aksepterer! En av tingene som gjenstår, er å male trappen fra hallen til loftet.


I hallen har vi malt panelet på veggen med NCS S100S-Y30R, som også er i loftstuen. På gulvet i hallen er det mørk, grå skifer. Resten av boligen har oljet eikegulv. Minty Breeze har lenge vært en favoritt hos meg, så delikat og rolig, og nydelig fin.


Til disse fargene vil både gulvet, det hvite taket og vinduskarmene, den hudfargede sofaen og de myke grå ull putene passe perfekt. Dette er en helt vanlig standard Ola Nordmann lakkert furutrapp. Den var ganske stygg etter hard bruk noen år, mye hakk og skraper. Vi lukket trappen, malte den hvit og la laminat i trinnene.


Bygget også en bod under trappen i nederste etasje. Ser ut som den er samme farve som veggene. Trappen er tettet med vanlige furubord som er saget til og skrudd fast. Har selv en trapp jeg tenkte å male eggehvit men jeg tenkte jeg ikke skulle male selve trinnene fordi jeg er redd for når hakkene kommer etter hvert så vil det ikke bli så pent.


Men jeg får se hva jeg gjør når jeg bare kommer meg igang. ALT synes på hvit trapp så nå tenkte jeg å male den mørkere og tenker at grått vil passe best med hvite vegger? Male trapp grå , hva slags farge?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg