tirsdag 17. mai 2016

Baby sove eget rom

Pallesen mener det er fullt forsvarlig at barn sover på eget rom fra seks måneders alder og forteller at dårlig søvn hos barn kan føre til søvnvansker, lærevansker og atferdsproblemer senere i livet. Både barn og foreldre kan ha mye igjen for å innarbeide gode søvnrutiner tidlig, mener han. Barn som har vent seg til at foreldrene er tilstede og trøster dem når de våkner, vil våkne oftere når de blir lagt på eget rom. Gradvis innføring av vaner.


Når større barn nekter å sove på eget rom , synes hun man kan inngå avtaler med barnet. Våres har sovet på eget rom fra han var et par uker. Han ville ikke sove i vugga på rommet vårt eller i senga sammen med oss, så etter en del netter med en veldig trøtt gutt som ikke fant roen, la vi han i egen seng på eget rom og han sov hele natten. Tror man må se an ungen og hva man selv føler er riktig for seg og barnet.


Alternativer til eget barnerom. Det er slett ikke alle som har nok plass hjemme til å gi barnet et eget rom. Det finnes likevel alternative løsninger, mener ekspertene: – Dytt barnesengen så langt fra foreldresengen som mulig for å få mest mulig avstan råder Naphaug. Bruk en skillegardin eller et skjermbrett mellom deres og.


Også norske myndigheter anbefaler at babyen får eget rom fra det er seks måneder. Vi i Bluum anbefaler deg imidlertid å stole helt på ditt eget skjønn og magefølelse. I andre kulturer er det vanlig å sove på foreldrerommet lenge, eller sammen med eldre søsken. Det har også sine fordeler, viser andre studier. Baby sove på eget rom Hei!


Jeg lurer på når det er vanlig at babyen sover på eget rom ? Min gutt blir måneder om uker og våkner mye på natta. Noen får ikke sove hvis de ikke kan følge med på babyen, andre synes det er enklest å ha babyen på samme rom på grunn av mating på natten, mens andre igjen blir forstyrret av babyens lyder og mener det er best for hele familien at babyen sover på eget rom. De fleste flyttes jo over på eget rom etter hvert.


Dette gjaldt både på kort og lengre sikt. Du kan lese hele studien i Pediatrics her. Når kan baby sove på eget rom. Jeg har en baby på mnd som nå har sovet på eget rom i ca mnd.


Nesten alle jeg kjenner forteller at barna kommer inn ila natten for å sove i foreldresengen. Sove på foreldrenes soverom eller eget rom ? En del foreldre syns det er greit å ha barnet i egen seng, men på foreldrenes rom den første tiden. De vil da lettere høre om barnet har behov for noe på natten og barnet er lettere tilgjengelig for amming.


Foreldrene sier at de slapper av og sover bedre på dette viset. Hvis barnet er vant til å få mye hjelp for å sove , vil det være vanskeligere å få det til å sovne av seg selv. En gradvis overgang vil være det beste, sier Hysing.


Dersom barnet vanligvis sover i foreldrenes seng, er det lurt å la det sove i egen seng på foreldrenes rom , før det skal sove alene på eget rom. Men unngå å sove i samme seng, det medfører økt risiko for plutselig uventet spedbarnsdød. Dersom barnet eller foreldrenes søvn ikke er tilfredsstillende, kan barnet gjerne få eget rom fra ett års alder. Ofte vil både barn og foreldre sove bedre om de sover i hvert sitt rom. Sovemedisiner for barn er ingen god ide, og bør unngås.


AnonymBruker skrev: Tusen takk for at du tok deg tid til å skrive et veldig hjelpsomt svar! Skal helt klart lese litt om geofysikk, og se om det. Har man et barn som vil ha pupp annen hver time, kan det jo bli slitsomt å løpe frem og tilbake! Det er helt naturlig og sunt at en baby skal våkne ofte og sove lett det første året. Spesielt babyer som ammes gjør det, og det er helt naturlig og vist seg å minske risikoen for krybbedød.


Barnepsykolog Elisabeth Gerhardsen mener det er opp til foreldrene når de vil at barna skal over på eget rom , men når de velger det kan det være lurt å la barna sove i sin egen seng på dagtid slik at de blir vant til å sove der. Skap en hyggelig stemning rundt sengen. Jeg har selv barn, og jeg ble helt matt av denne krybbedød masinga. Så lenge man tar forhåndsregler så er det det viktigste. Slutt å kall andre for ting, det sier mye om deg.


Det er ikke farlig å la barnet sove på eget rom fra de er baby så lenge det er i nærheten av foreldrenes rom , og sengen er sikret.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg