mandag 4. september 2017

Hvor lenge må maling tørke

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo. Perfekt kokte egg hver gang, uansett om du ønsker de bløt,medium,eller hardkokt.


Hvor lenge må maling tørke

Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Jo mer fuktighet som finnes i luften, jo langsommere malingen tørker , som væsken i malingen vil fordampe langsomt. Et rom malt med vannbasert maling i tørre Arizona vil tørke minst dobbelt så fort som på samme rom malt på en regnfull dag i Oregon. Vannbasert maling må påføres når temperaturen er minst grader Fahrenheit. Men hvor lenge må vi vente?


Unngå sterk belastning på gulvet de første 2-ukene etter at gulvet er malt eller lakkert, sier Thor Ingar Rønei teknisk sjef for TreStjerner gulvlakk og - maling. Han forteller at folk som opplever at det nylakkerte eller nymalte gulvet tåler lite, som regel ikke har overholdt herdetiden. Det finnes så mange ulike typer maling nå med forskjellig tørketid. Det står hvor lang tørketiden er ved grader Celsius og en eller annen relativ luftfuktighet. Svar: Da må man først vaske over med JOTUN KRAFTVASK, og så gå over med en stiv børste for å fjerne løse trefibre og er det mye av dette, så må man grunne med VISIR OLJEGRUNNING på de områdene som har bart treverk, før påføring av maling som f eks.


DRYGOLIN ULTIMAT eller OPTIMAL. Vent med å male til veggen er tørr for morgendugg, og gi malingen tid å tørke før dugget kommer tilbake på ettermiddagen, råder Myrland. Hvor lenge må du vente med å male etter at det har regnet ? I beste fall hefter malingen dårlig og du må male på nytt neste år. I verste fall får du kostbare fuktskader, forklarer Myrland videre. Høy luftfuktighet er best.


Påstrykningen trenger tid til å flyte ut og herde, sier Knutsen. Rådet gjelder enten du velger oljebasert eller vannbasert maling : Skal du oppnå den vaskbarheten og slitbarheten som produsenten lover, gjelder det å la det tørke like lenge som angitt på boksen. Du må nesten la det være være igjen en viss del flate som er. Jeg maler huset mitt med Drygolin Extrem og lurer på hva dere synes. Hvis jeg maler, hvor lenge må det være opphold før malingen klarer seg greit?


Hvor lenge må maling tørke

Så lenge veggen ikke er synlig våt må det være greit å male. Gikk fint hos meg i alle fall, og veggene er som nymalte fortsatt. Gjelder jo, som nevnt her, å avslutte for dagen en stund før solnedgang, for duggfelling på våt maling gir matt vegg.


Mener det holder med en time eller to, men det avhenger jo også av lufttemperaturen. Er det sommer og sol og du har vasket huset, holder det med et døgn, sier Dahl. Men vær påpasselig med skyggefulle hjørner og vegger, det er smart å vente med å male disse områdene til sist.


Så hvor lenge må du vente før veggen er tørr nok til at det er greit å male? I hovedsak avhenger det av veggen og været. En grunnet vegg tørker raskere enn en ubehandlet vegg, og alt tørker raskere i sol og vind enn i overskyet vær. Den skal tørke minst timer.


Produktet må for all del ikke tørke , så det er lurt å velge en dag da det er overskyet eller regn. Når temperaturen ute blir lavere og fuktigheten høyere bruker maling , dekkbeis og beis lenger tid på å tørke , forteller Kristian Sæther, merkevaresjef i Jotun, til Dinside. Før i tiden het det at du burde vente et år fra det impregnerte trevirket var satt opp til du begynte å male eller beise det. I dag kan du med fordel gå i gang litt raskere enn det. Vite mer om maling om høsten?


Hvor lenge må maling tørke

Les her – Det kommer an på. Jotun Lady har både oljemaling og vanntynnet maling , så det spørs jo hvilken maling du har malt med. Hvorfor må maling tørke så lenge som det står?


Maleren kommer på om dager og jeg lurer på hvor lenge før det skal males en fortsatt kan tette sprekker og slikt med akryl og at det er tørt nok til overmaling. Det er kanskje lurt å ha en varmeovn på i rommet for å tørke ut skikkelig? Det er noen aspekter man må ta høyde for ang dette med regn.


Hvor lenge må maling tørke

Hvor lang tid beisen bruker på og tørke avhenger av temperatur og luftfuktighet og det er forskjell fra produkt til produkt - så sjekk opp dette nøye. Differansen er da vann og sluttvekta tilsvarer bitens tørrvekt. Denne metoden er effektiv, men man må vente på at treet skal tørke , trestykket blir ødelagt og metoden er ikke helt nøyaktig: Noe harpiksstoffer forsvinner sammen med treet, og litt fukt blir værende tilbake. Det som står på boksen er bare veiledende.


Hvor fort maling tørker avhenger av temperatur og luftfuktighet, hvor tykke strøkene er og ikke minst underlaget. Det kan derfor ta både mye lenger og mye kortere tid enn det som er oppgitt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg