fredag 15. januar 2016

Lage påskepynt i barnehagen

Nordens største utvalg! Her får du en smaksprøve på av bildene, som vi har gruppert etter tema. Lag påskepynt sammen med barna Ønsker du å være kreativ og lage ting selv? Vi gir deg noen enkle tips til hvordan lage påskepynt med friske blomster, greiner, eggeskall og litt tilbehør.


Ta gjerne med barna og lag ting sammen. Forslag til påskepynt som barna kan lage og andre formingsaktiviteter i forbindelse med vinteren.

Lage påskepynt med barna? Vi startet med å samle opp nok eggekartonger. Vi limte dermed på øyne og pyntet med litt fjær, tilslutt sådde. Klikk HER for å lese fjorårets påskepynt med Cecilie - da lagde vi andre saker.


Vi hadde tenkt å lage ting med mer kvist, bark, ull og andre naturmaterialer i år, men dette var på slutten av uka på slutten av barnehagedagen, så kidsa orket ikke mer. Vi holdt på nesten time og det er veldig lenge som det er. I går var jeg en runde på jakt etter kreative forslag til påskepynt.


For med én gang de første gule tegnene kommer, begynner tankene å spinne rundt påske!

Og selv om jeg allerede har plenty av påskepynt fra tidligere år, er det jo alltids moro med noe nytt! Har begynt å tenke på hva vi skal lage i barnehagen til påsken. Morvik oppfordrer også til å lage bilder ved å legge ut et stykke tøy på gulvet og la barna lage et påskemotiv av materialet. Får man tak i plexiglass eller lignende kan man lage glassmaleri. Og skal barnehagen male noe, er det kjempeartig å lage struktur i malingen ved å blande sukker eller sand i. Det er gøy å lage påskepynt sammen med barn eller barnebarn.


På Sjølingstad Uldvarefabrik selger vi filt, garn og ull i fine påskefarger. Her er noen ideer til hvordan dere kan bruke den. Filtkyllingene øverst er laget av elever fra Nyplass skole. De har brukt hobbyfilt og filtnål, inni kyllingene har de lagt litt sjoddi (resikulert ull).


Hele uken har vi fokus på sykling og trafikkregler. Vi lager påskepynt og får besøk av påskehøna. Vi tar turen til sykkelbanen på Myra med de eldste barna.


Uka avsluttes med medaljeutdeling og litt ekstra stas. Beltedyret TARKUS fra Trygg Trafikk følger oss igjennom. Og plutselig er det påske igjen.


Her er et par tips til påskepynt man kan lage sammen med ungene.

Jeg skal ikke ta æren for disse søte kyllingene, de ble laget av lillesøster i barnehagen i fjor. Det aner meg at det kanskje dukker opp et slikt sett i år også, da avdelingen etterlyste eggkartonger. Påsken nærmere seg med stormskritt, og vi har så vidt begynt å lage litt påskepynt.


Forberedelsene til Nå skinner sola i vinduskarmen mm. Barna klippet, og limet. Vi har fått god hjelp av Unni Hun tok med noen av de eldste barna i dag for å bake muffins.


I tillegg skal det utarbeides planer for kortere og lengre tidsrom og for ulike barnegrupper etter behov.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg