torsdag 14. januar 2016

Glassblåseren fra murano

Glassblåseren fra murano

Og når de forræderske hemmelighetene i Corradinos liv avsløres, blir Noras skjebne uløselig knyttet til forfaderens. Glassblåseren fra Murano er en uforglemmelig roman med både renessansens og nåtidens Venezia, verdens vakreste by, som kulisser. Den venetianske republikkens hovednæring er glassblåsing, og venetianske speil er verdt mer enn gull. Internasjonal bestselger fra Venezia!


Glassblåseren fra murano

Nora Manin bestemmer seg for å forlate sitt mislykkede liv i London for å starte på nytt i Venezia. Se flere bøker fra Marina Fiorato. Glassblåserne på Murano er praktisk talt fanger på øya, strengt bevoktet av det livsfarlige timannsrådet, Consiglio dei dieci. Pris kr 3(spar kr 46).


I dag har jeg vært i Venezia igjen. Når jeg kom i siget på denne, så var den vanskelig å legge fra seg. Hun er selv historieutdannet ved Oxford University og University of Venice, hvor hun spesialiserte seg på studiet av Shakespeares skuespill som historisk kilde.


Glassblåseren fra murano

Der begynner hun å avdekke historien om en av. Gå ikke glipp av nyheter og gode tilbud. Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert! Se hva andre mener om denne. Leveres direkte via nedlastning.


Glassblåsing er den venetianske republikks hovednæring, og deres speil er mer verdt enn gull. På øya Murano holdes glassblåserne praktisk talt fanget under streng bevoktning av det livsfarlige “Timannsrådet”. Det er en lettlest, men engasjerende bok, en kjærlighetshistorie som utspiller seg i Venezia. En ung engelsk kvinne, Nora, flykter fra et havarert ekteskap i London til Venezia for å finne trådene tilbake i sin egen historie.


Vi dro også ut til Murano , og det var helt fantastisk hva de laget der. Vi kjøpte flere ting, bl. Og det jeg liker aller best, en vase og et fat i en vakker blå farge. I Venezia var det den gang også en gondolier som het Fausto dela Pieta. For å beskytte sin hemmelige datter selger Corradino Manin, glassblåsernes største kunstner, sine forretningshemmeligheter og sin sjel til Ludvig XIV av Frankrike, Solkongen.


I nåtiden er det Leonora Manin som er hovedpersonen. Hun rømmer fra London etter at ekteskapet havarerer. Mannen er oppskriftsmessig nok kirurg, og selv om Leonora er ubeskrivelig vakker, finner han seg en annen kvinne. Har ikke kommet så langt ennå, men allerede nå er den proppfull av romantikk, svik og savn.


Glassblåseren fra murano

Og meget gode steds-beskrivelser! Nora Manin blir skilt og flytter fra London for å komme seg unna, begynne på noe nytt. Hun reiser til Venezia, der faren hennes kom fra. Hun blir tatt inn som lærling på et glassblåserverkste og det viser seg at glassblåsing er noe hun har stort talent for. Kanskje fordi en av hennes forfedre var den berømte glassblåseren Corradino Manin?


Faren døde rett etter hennes fødsel, og selv vokser hun opp i London sammen med sin mor, en etter hvert meget forbitret kvinne. Etterhvert utviklet det seg helt spesielle Murano -glass, som ble Venezias viktigste eksportvare. Merkevaren ble så sterk at man forbød arbeiderne å forlate øya.


Flukt ble straffet med døden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg