torsdag 28. august 2014

Maling av terrassegulv

Maling av terrassegulv

Alt du trenger av bo- og byggevarer. Se hele utvalget i vår nettbutikk! Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.


Vi leverer terrassegulv i plast eller kompositt. Kom innom vårt Showroom på Notodden for inspirasjon. Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Terrassegulvet av impregnert virke har blitt flisete og fått sprekker.


Min tanke var da å bruke enten dekkbeis eller maling , men jeg er usikker på hvor godt det vil holde. En kollega som har hus i et værutsatt område anbefalte dekkbeis, det skulle holde lenge, og når det ble slitt var det enkelt å legge på nytt strøk. Noen andre som har erfaring med å bruke dekkbeis eller maling på terrassegulv ? Det ligger et lag av eksos, smuss og annet over, så hvis du ikke vasker grundig før du begynner, risikerer du avskalling etterpå.


Maling av terrassegulv

Hva hvis malingen krakelerer? Da har du ikke slipt treet nok og det har ikke blitt mattet nok til at neste lag med maling binder seg til underlaget. Det var flere lag med maling og veldig flisete.


Jeg tok derfor å slipte ned gulvet (slipepapir styrke og så styrke 100). Deretter tok jeg å vasket det ned med Jotuns terrasse rens og beiset over med Jotuns beis, farge: 6Burmateak. Mal maks et par bord omgangen og tørk forsiktig av overskytende beis.


Slik vedlikeholder du terrassen - viivilla. Behandling av trykkimpregnert terrassegulv kan vanligvis gjøres i løpet av den første sommeren etter montering. Et tips er å slå inn en spiker i treverket. Treverket bør være tørt, dvs. Intervallene varierer fra 5-år opptil år - forutstatt riktig forarbeid.


Bruk egne malingstyper for utsatte partier som vinduer, dører og. Tidligere ble slikt gulv behandlet med oljer, men i de senere år har TREBITT TERRASSEBEIS overtatt som behandlingsmetode. Det er verdt å merke seg at TREBITT TERRASSEBEIS er et ett-strøks system der terrassebeisen skal trekke inn i treverket, og overskytende beis skal tørkes av med en lofri fille.


Jeg tar utgangspunkt i terrasse og platting av trykkimpregnert tre, det er nok det de fleste av oss har her i landet. Da bør du gjøre det til en regel å vaske den hver vår for å fjerne skitt og støv, anbefaler Bjørg Owren ved Informasjonskontoret for farge og interiør (IFI). EKSPERT: Bjørg Owren ved IFI. Du går på det og det står møbler der som gjerne dras litt frem og tilbake. Det er fuktutsatt fordi vann blir liggende på horisontale flater i stedet for å renne av , slik det gjør av husveggene.


Det finnes flere typer av denne på markedet. Rescon Mapei anbefaler Matecoat Universal, som vil være tilgjengelig i byggvarehus over hele landet om noen uker. Beckers har også en lakk som er vanlig handelsvare, ETX-V. Tjæralin Terrasse er et alkydbasert transparent produkt for behandling av impregnerte terrassegulv , hagemøbler etc.


Beisen inneholder midler mot svertesopp og alger. Har god inntrengning og gir en vannavvisende overflate. De siste årene har vi etterhvert latt oss inspirere av andre lands byggeskikker, og adaptert dette inn i våre egne. En dyprens av terrasse med terrasserens er vanlig å utføre når det er på tide å fornye terrassen med ny beis eller olje. Dyprensen foretas ved å benytte terrasserens.


Den løser opp gammel terrassebeis eller terrasseolje - og bleker underlaget, sier Marianne Fischer Paulsen, kategorisjef for maling i Maxbo. Terrasser utsettes for hard eksponering av vårt nordiske klima. Det stilles derfor høye krav til slitestyrke og lang levetid på gulvene. Velger du tradisjonelle impregnerte terrassebord får du et smart og varig valg og et gulv som tåler mye.


Et tradisjonelt gulv kan bli unikt og personlig ved kreativ montering og overflatebehandling. Vedlikehold av terrasse. Påfør terrasserens og skrubb overflaten med en terrasseskrubb.


Husk å bruke arbeidshansker for beskyttelse. Etter å ha søkt på nett finner jeg svært lite om maling av terrassegulv. Noen som vet hvorfor maling av terrassegulv sjeldent nevnes som alternativ til olje og beis? Selv har jeg malt gulv (brun dekkbeis) på veranda og det virker å være svært slitesterkt.


Riktignok brukes ikke den delen av verandaen så mye, så kan være det ikke er. Men ønsker du å se mer av trestrukturen, er dekkbeis en god løsning. Vil du at gulvet skal se strøkent ut, velger du terrassebeis eller dekkbeis av god kvalitet, og kan da nyte synet i 3-år med kun en årlig vårrengjøring, før du igjen må til med rulla. Poenget er å få av det som er løst av den gamle beisen.


Også hvis du har impregnerte bord som ikke har vært beiset tidligere, må du vaske underlaget før du begynner. Det er blant annet fordi treverket svetter ut impregnering og dette legger seg nesten som en slags støv på materialene når de tørker, forteller Mette Dahl i Nordsjö.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg